You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mezhepler Olmalı mıdır?

Mezhepler Olmalı mıdır?

Acemi Üye
Mezhepler Olmalı mıdır?
Neden mezhepler var? Mezheplerin olmasını yanlış buluyorum ve eğer benim görüşümde ya da karşı görüste birileri varsa açıklama yapayım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-12-2014, Saat:10:26 PM, Düzenleyen: Mihman.
Profesör
RE: Mezhepler Olmamalıdır.
nasıl mezhepler itikadi olanlar mı ameli olanlar mı?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bilmiyorsanız ilim ehline sorun. (Nahl 43) Mezhepleri biz de istemiyoruz ama günümüz şartlar gerektiriyor. Cahiliye döneminden sonra insanlar mezheplere ayrıldı. Mezhepler düşman değildir. Ehli sünnet olan bütün mezhepler haktır. Şiiliği yahudiler kurdu, vehhabiliği ingilizler kurdu. Ama ehli sünnet müslümanların ve eshabın yoludur. Hariciler kavga edebilir. Ama bizimkisi dostluktur. İstediklerini tekfir etsinler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gerek yok tamam.Bana bugünkü yatsı namazını nasıl kıldın bir anlat.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeşim olmamalıdır diye bişey yok maalesef

peygamberimiz sallallahu teala aleyhi vessellem zamanında yoktu bunlar

o olmadığı için çıktı zaten ortaya mezhepler

hakem olarak herkes kuranı sünneti kabul ediyor ama kurandan biri başka bişey anlyo biri başka bişey

hadis diyorsun birinin kabul ettiğine birileri zayıf yada uydurma diyor

mezheplerin gerekliliğini yani doğru olan inanç sisteminin adının koyumasının zaruretini şia mezhebine bakarak anlayabilirsiniz

şialar hz ömeri ebu bekri sevmiyor hatta hz aişeyi sevmiyor

halbuki bunlar büyük sahibiler ve hz aişe annemizdir

şimdi ben bu sapık zihniyetle müslümanlık çatısı altında nasıl birleşebilirim ki?

bunun bir alt kimliği olmayacak mı?

işte bu yüzden...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.