You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mezhepler Neden Vardır

Mezhepler Neden Vardır

Profesör
Mezhepler Neden Vardır
Neden mezhepler vardır ?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:10:26 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
Mezhepler Neden Vardır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:10:27 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Mezhepler Neden Vardır
mezheplerin oluşumu süreç içerisinde olmuştur.. mezheplerin kendisine nispet edildiği zatlardan hiç birisi mezhep kurmamıştır. bu anlamda biz taklidi yeriyor, tahkiki övüyoruz. yine bu anlamda biz hiç kimseyi içtihada zorlamıyor sadece ellerinden geldiğince delilleri tanımaya ve bilmeye çağırıyoruz. mezheplerin görüşleri ile amel etmek azimet değil ancak ruhsattır. delilleri anlamaktan ya da ulaşmaktan aciz olan kimseler mezhep görüşleri ile ruhsat olarak amel edebilirler, taklidi mutlak anlamda haram görenlere de katılmıyoruz. aynı şekilde ifrat olan görüşe yani insanları mezhep taklidine zorlayanlara da katılamayız çünkü onlar İslamın dinamik karakterine en büyük darbeyi vurmuş ve insanları Allah ve peygamberin sözlerine uymaya engel teşkil edecek bir yol takip etmiş olmaktadırlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:11:29 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
ibn abbasın şu sözünü görünce mezhep mukallidliği ve taassubu hakkında ne demek gerekir acaba:

"Ben size Rasulullah buyurdu diyorum, siz bana Ebubekir ve Ömer buyurdu diyorsunuz."

meşhur fakih bir sahabi peygamberden sonra en faziletli 2 insanı taklidi caiz görmeyip Rasule itaate yönelmeyi teşvik ediyorken alimlerin içtihadları niye bir dayatma haline getiriliyor?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ne ifrat ne tefrit, mutedil bir yol... Allah subhanehu ve tealanın ayetinde buyurduğu '' biz sizi vasat/orta yollu bir ümmet kıldık'' ayeti, peygamberin ''aşırılıktan sakının orta yolu tutunuz'' hadisi ve imzamdaki hz. Alinin sözünün bir yansıması diyelim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sırada kim var, Zafer nerdesin gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.