You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevlit Kandili Nedir? Mevlit Kandili’nde Nasıl İbadet Edilir?

Mevlit Kandili Nedir? Mevlit Kandili’nde Nasıl İbadet Edilir?

Ruhumuz Yeter...
RE: Mevlit Kandili Nedir? Mevlit Kandili’nde Nasıl İbadet Edilir?
Allah razi olsun simdiden hayirli kandiller
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
o günün peygamberimizin doğum günü olduğu belli olsun diye kandil yakıyorlarmış

kimse kandil kelimesini özel olarak üretmedi ki

Mekkenin fethi dinimizde yok diye Mekkenin fethini es mi geçeceğiz görmezden mi geleceğiz mesela?

yahut zamanında yaşanan savaşları hatırlayarak orda şehit olanlara dua edemeyecek miyiz?

niye mezhepleri kabu letmediğinizi anlıyorum bu tür görüşlerinizden
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bana cesurca söylediklerinizi cesurca söyleyemeyeceğiniz çok şahsiyet var, hz. ler ile andığınız.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ekseri görüş vardır önemli olan o dur
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çoğunluk hakkın delili olsa hıristiyanlar her çağda hakikat ehli olurlardı
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-01-2014, Saat:10:21 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
hadis parçalanmış, ümmetin alimleri değil icma direk olarak ümmetin tamamı olarak geçer ki bunu destekler diyebileceğimiz ayetler vardır, kaldı ki senin bahsettiğin icma hicri 5. yüzyıldan sonra uydurulduysa bile(yani belki o zaman kadar bu meselenin adı bile anılmıyordu) icmanın şartlarının yine gerçekleştiğini söyleyemeyiz, senin inandığın fıkıhçıların söylediği icmanın sabit oluş kaidelerine göre bu meselede delil sayılacak bir icmadan bahsedilemez, ayrı olarak ben hadisin naklindeki itiraz ettiğim şey üzere alimlerin değil ümmetin yüzde 100 ittifakını icma olarak sayarım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir zaman gelir ki, âlimler fitne çıkarır, camiler ve hâfızlar çoğalır, ama, [hakiki] âlim bulunmaz.) [Ebu Nuaym]

yüzde yüzü nasıl ittifak eder
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
islam aleminde müslümanlar içinde hiçbir aykırı görüş çıkmaz ki o zaman bu tam manasıyla bir icma olur. dediğin hadis sahihse ahir zamanda icma iddia edilen şeylere itibar etmeyin diyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.