You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevlit Kandili Nedir? Mevlit Kandili’nde Nasıl İbadet Edilir?

...Revan...
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mevlit Kandili Nedir? Mevlit Kandili’nde Nasıl İbadet Edilir?
kandil kutlamaları islamın ilk dönemlerinde yok iken birkaç asır sonra fatımiler tarafından uydurulan mevlid ile başlıyor. Allahın dininde belirtmediği bir şeyi biz dinden diye kabul edersek bunun anlamı "dini yeterli görmemeye" varır ki bu BİDAT kelimesi ile ifade edilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Evet Bidattır. Ama güzel bidattır.
İmam Suyutî, konuyla ilgili olarak özetle şunları söylemiştir: “İnsanların mevlid-i nebevi için toplanıp Kur’an okumaları, Hz. Peygamber (a.s.m)’in veladetiyle ilgili haberleri/menkıbeleri seslendirmeleri, bu münasebetle yemek tertiplemeleri bida-i hasenedir/güzel bir bidattır. Çünkü, bu toplantılarda Hz. Muhammed (a.s.m)’e karşı büyük bir tazim, bir saygı, onun dünyaya teşriflerinden ötürü büyük bir sevinç söz konusudur. Bu ise, sahibine büyük bir sevap kazındırır.” (bk. Suyutî, el-Havî li’l-fetavî, 1/272-şamile).
Umarım bu cevabı yeterli görürsün.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
karadamlalar,senin osmanlı toplu üzerine bir geçmişin olduğundan şüpheliyim

bu toprakların itikatı değil senin itikatın

bu toprakların görüşü değil senin görüşün

hee olsa ne olacak olmasa ne olacak diyeceksin şimdi

bende osmanlı itikatı üzerine olsaydın böyle düşünmezdin derim
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
senin kandili nasıl algılandığına bağlı

doğumgünü ve benzeri vesilelerle Allahı peygamberi hatırlatan etkinliklerin yapılmasını kabul etmemek sapıklığın daniskasıdır

yarın ahirette niye o güne özel salavat getirdinz niye dua niye kuran okudunuz diye sorguya mı çekileceğiz sence?

maalesef osmanlının yıkılmasında bu sapık itikatlar da etkili oldu
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dini yetersiz görüp de birilerinin bir zaman eklediği şeyden fazilet ummak bir zihniyet hatasıdır. salavatı hayatında her gün çeken biriysen sana "bugün çekme" diyen yok fakat bugüne özel bir salavat ile ekstra sevaplar vs kazanacağını düşünüyorsan sen dini yetersiz gören o zihniyete dahil olmuş olursun. bir de kardeşim osmanlıyı yıkan şey bu tip fikirler falan değildi, osmanlı bir saltanat düzeniydi gücü yetmedi ve bitti raşid halifeler gibi görmeye devam edersek(kaldı ki raşid halifeler bile hatasız geçen bir hilafet dönemi değil) bizim çöküşümüz sürecektir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dini yetersiz görmek gibi niye algılıyorsun ki bunu

Alah lütf ettiği bayramlar gibi bir bayram oalrak mı kutluyoruz sanki?
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben bir dini tören günü olarak görülmesine karşıyım zira dinde bir karşılığı yok bunun, fakat bir türk toplum geleneği olarak bugüne özel bazı kültürel şeyler vardır ki bunlar zaten dinden değildir ki din dışındaki kültürümüzde kurana ters olmadıkça reddetmeyiz. Kuran ve sünnette kandil adına hiçbir şey yok iken kandil günlerinin var olduğuna dair bir şüphe bile ilginç.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.