You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevlana nın Gevher Hatuna Mektubu

Mevlana nın Gevher Hatuna Mektubu

.
RE: Mevlana nın Gevher Hatuna Mektubu
"Zamane insanının adına aşk, sevgi dediği o "saçma hal" ile yukarıdaki ifadelerde hissedilen/hissettirilen aşk/sevgi arasındaki 1500 farkı bulunuz" gibi bir ifade çokta abes olmasa gerek !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Zamane insanı yanlış anlıyor, nefsin istekleri ile ruhun isteklerini birbirine karıştırıyor, nefsin hissedip istedikleri ile ruhun istedikleri ayrı şeylerdir..ikisinede aynı ismin veriliyor olması Aşk'a hakarettir....haklısnız..bu ikisini birbirinden ayırt etmek mecazide olsa ruha aşk'ı hissettirebilmek ruha sunulabilecek en üst derecelerdendir. hatta en üstünü..Belki zehir içmek gibidir ama "İç ol zehri, sonunda bal olsun"
Sonunda bal olacaksa zehri içmeyi göze almalı..sonunda bal olmayacak zehrede hiç bulaşmamalı..:Mevlana der ki: "Beşeri aşk tahta kılıç gibidir. İlahi aşk demirden kılıçtır. Çocuk tahta kılıçla oynaya oynaya kemale erer, demir kılıcı eline almaya layık olur. İnsan beşeri aşkla uğraşır durur, aşkı anlayınca ilahi aşkla tutuşur." ilahi aşk ebedidir, Rabbin Vedud esmasının tecellisidir.. bu tecelli lütfüne erişen daha dünyada Rabbin rızasına, cennetine , cemaline taşıyacak burağa sahip olmuş demektir... Aşk gelince nefis erir,çünkü aşk rakip kabul etmez. kendinden başka ne varsa hepsini siler süpürür yok eder...Vedüd esmasının tecellisi altında cevhere yani aslına dönüşmüş kul hem çok sever hem çok sevilir , öyle ki Rab Teala onun
". Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü gözü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. " buyurur hadisi kutside...Süphanallahh insaın bunları işitince yüreğinin titrememesi, kendinden geçmemesi mümkün değil...SüphanAllahh Elhamdülillah..Elhamdülillahh..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-01-2015, Saat:08:59 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
…sana dair ne varsa, ben hepsini aşk bildim… Aşkın tecelisine ayna olmuş şu kalbim sana dair ne varsa aşk bildi.. ayna dediğin içinde ne varsa onu yansıtır dışarı, gördüğünden başkasını, içindekinden başkasını yansıtmaz ki, gördüğüm tek şey sensin mevlana, senden gelen cefayı'da sefayı'da sevda bildim. seni sen bildim de sevdayı sana bildim.sevdanın seli senden akmakta, ben bu selin içinde saman çöpü gibiyim, her şey sensin, bir saman çöpünün ne değeri vardır ki, saman çöpü sele kapılmış da selin bir parçası oluvermiş..

aşka sen diye bakmadıktan sonra ben aşkı neyleyeyim…?aşk senden coşup gelir bana, ben yüreğimin bağlarına taşıyorum seni, seni ekiyorum yüreğimin bahçelerine, seni damlatıyorum cansuyu diye,İsa'nın nefesi gibi diriltsin diye ruhuma seni düşürüyorum cemre diye..cemre düşüyor yüreğime, bahar geliyor, güneş açıyor, ırmaklar akıyor ,yeniden diriliyorum..seni cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim…?
aşk' da sen, hasret de sen, ben de sen…oluyorum “ benden eser kalmıyor,herşey sen, herşey aşk...sen yoksan, zaten ben de yokum...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2015, Saat:12:00 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Bende tşk ederim.

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.