You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevdudi’nin hezeyanı

Mevdudi’nin hezeyanı

Profesör
Mevdudi’nin hezeyanı
Sual: Mevdudi’nin (Tarih Boyunca Tevhid Mücadelesi) ve (Hazret-i Peygamberin Hayatı) adlı kitaplarında, vahiylerin arası uzadıkça Peygamberimizin sıkıntısının arttığı, bazen Sebir, bazen Hira tepesine gidip oradan kendini atmak [intihar] istediği yazılıdır. Mevdudi’nin yazısı doğru mudur?

CEVAP

Doğru değildir. Mevdudi’nin sapıklığı hakkında çok eser yazılmıştır. Resulullah’a ancak Mevdudi gibi mezhepsizler iftira eder. (İntihara teşebbüs etti) demek ne kadar büyük iftiradır. Bu söz, ya (İntihar meşrudur) demektir veya hâşâ (Peygamber intihar edecek kadar büyük günahtan çekinmiyordu) anlamına gelir. Her ikisi de büyük felakettir. Mearicün-nübüvve kitabında deniyor ki:

Resulullah, (Cebrail aleyhisselam gözümden kaybolduysa da, onun heybet, şiddet ve korkusu üzerimde sabit kaldı. Bana mecnun diyeceklerinden ve bana dil uzatıp kötüleyeceklerinden korkuyorum) buyurunca, Hazret-i Hatice, (Allah korusun. Hak teâlâ, sana hayır ihsan eder. Hayrından başka şey dilemez. Allah hakkı için, benim ümidim şöyledir ki, sen bu ümmetin peygamberi olacaksın. Sen misafiri seversin. Doğru söylersin ve emin kimsesin. Âcizlere yardım eder, yetimleri korur, gariplere iyilik edersin. İyi huylusun. Bu hasletlerin sahibi olanın, korkulacak hâli olmaz) dedi. Görüldüğü gibi, Resulullah efendimizin korktuğu doğru, intihara teşebbüsü iftiradır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mevdudi’nin hezeyanı
isnad olmayınca iftira atmak çok kolay, dinimizislam(?) sitesi de bunu çok iyi yapar zaten. mevdudi hakkında bu sözlerin kaynağı nedir taha yusuf, mevdudi nin yazılarından okuduğun oldu mu?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
konuyu okuduysan eger sordugun sorunun cevabını orda bulmus olman gereklı ıdı kardesım.

senın sordugun soruya gelınce;sen mevlana celaleddın rumı okur musun?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
celaleddin rumi yazılarını parça parça okuduğum olmuştu, şimdi okumam tabi. fakat sorun şurda, mevdudi den bu yazılar hakkında bir delil yok. daha hangi kitap olduğunu bilmeden "mevdudi böyle demiş, vay sapık herif" demek zandan ötesi değildir. eğer ki bu dedikleri doğruysa söyleyin ki kitabından bakalım biz de bu tip görüşlerinden sakınalım, yazıda bir kaynak belirtilmemiş "sapıklıkları hakkında kitaplar yazılmıştır" denmiş. dinimizislam sitesinin sapıklık dediği pek çok konu ehli sünnetin akaidinin özünü oluşturduğu için bu konuda onların sözünü güvenilir bulmuyorum ve kaynak bekliyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kitaplardan cümleler aktarılıyor mu? mevdudi bu cümleleri nerede kullanmış görmek istiyorum sadece, aynı şey seyyid kutub için yapılmıştı ve biraz incelendiğinde atılan iftiraların boş olduğunu görmüştüm.

editBig Grinarulkitap.com da kitabı gördüm, okumaya başlayacağım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-12-2012, Saat:08:49 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
هل أنا حقاً أنا ؟
Çocukken bu kitabı okumuştum, Mevdudi bu kitabın da bilinenin aksine farklı ve güzel tespitler yapmış. Fakat bu tarz bir iddiasını hatırlamıyorum, sadece psikolojik olarak sarsıldığı geçmekte bu da bir çok kaynakta zaten geçiyor.. bazı kaynaklar da bu kadar olmasa da kendisinin cinlenmiş olabileceğini bu yüzden hayattan koptuğu ya da kopmak istediği şekil de rivayetlerin de olduğunu hatırlıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kişiyi başka kişilerden öğrenmek doğru değil, e-kitap olarak okumaya başlayacağım mevdudi yi. önceden parça parça yazılarını görüyordum, biliyorum mevdudi böyle iftiralardaki gibi bir alim değil ama tanımak da lazım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ezrak'ul Verd
Haklisin karadamlalar. Bende husnu zan edicem korkuyorum ilim adamlarini elestirmeye. Ben kimim ki ilmim ne amelim ne vs. Vs. Bende biraz arastiraym hazrclk yapmayalm dmi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
benzer şeyleri çok kez yaşadım, yaşadık o yüzden emin olmadan sözler söylememek en doğrusu.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.