You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevdudi’nin hezeyanı

Mevdudi’nin hezeyanı

Uzman
RE: Mevdudi’nin hezeyanı
Mevdudi cesur yürekli bir alimdir. Tefsirini okumayan varsa okumasını tavsiye ederim çünkü dile getirilmeye korkulan birçok şeyi yürekli bir dille açıklamıştır... bu konuda da yaşadığı yerlerde bazı bedeller ödemek durumunda kalmıştır. Ama kendisi ne pahasına olursa olsun Kur'an ve sünneten aldığı ilmi fikirlerini sonuna kadar savunmuş ve bnları eserlerinede yansıtmıştır...Ve zamanın da mevdudiye hakkında konuşanlar alim değil şairdiler yani bilmedikleri konular hakkın da eleştiri yapıyorlardı , zamanın da ileri gelenlerinden oldukları için halkın belli kesimleri (belli kesimden kasıt yine dini konularda cahil olan müslümanlığı sadece namaz sanan) onların sözlerine itimat edip, onlarla birlikde sadece mevdudiyi değil birçok alimi karalıyorlardı...Bir sözü vardır Mevdudinin bilmem hiç duydunuzmu, ama öyle bir sözki inanın ilk okuduğumda o sözü, dedim ki evet işte bu ve bu acı gerçek yüreğimi yaktı.....

“Ne zaman gerçek islamı anlatsam, benim fikirlerimi beğenenler genelde komünistler veya eski komünist Müslümanlar oluyor. Fikirlerimi kabul etmeyenler ise medresede veya camide her saat ibadet edip ilahi söyleyenlerden çıkıyor."

Ve bir diğer sözü...

(Nice suçlamalarına cevap vererek bütün dayanaklarını yıktığım, haksız hücumlarını ispat ettiğim insanların aynı suçlamaları sanki hiç cevap verilmemiş gibi tekrarladıklarını pek çok kere ve defalarca tecrübe ettim.)

Ve sanırım bu bizim içinde geçerli, ne kadar cevap verirsek verelim , ne kadar dayanaklarını yıkarsak yıkalım, haksızlıklarını ne kadar ispat edersek edelim.Aynı suçlamalar tekrar olacak...Böyle geldi böyle gidecekdir...
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Mevdudi’nin hezeyanı
"“Ne zaman gerçek islamı anlatsam, benim fikirlerimi beğenenler genelde komünistler veya eski komünist Müslümanlar oluyor. Fikirlerimi kabul etmeyenler ise medresede veya camide her saat ibadet edip ilahi söyleyenlerden çıkıyor.""

subhanallah güzel söylemiş.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.