You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Metod
Alıntı:
Metodda ihtilaf
Bilmiyorum bu neden kaynaklanıyor ? belki cahilillik, belkide menfaattir diye düşünüyorum... sanırım her ikiside mevcut her iki temayülde farklı tabaklarda mecvud alt avam tabakasında, biraz cahillik üst tabakada da biraz menfaat ve ihtiraslar söz konusu.. kısmende olsa tam ters bir durumda olabiliyor...
bu ihtilafın ve metodda şeytanileşmenin yegane sebebi, Allahın resulu muhammedi yeterince tanıyamamak onu sünnettini gereğince yerine getirememek yahud onun sünnnettinden uzaklaşmanın bir tezahürü olduğunu düşünüyorum.. hikmetle hareket etmeyince allahda bizlere yardım etmiyor ve hep bir merkezden, farklı yollardan farklı kalıb duvarlarına çarpıyoruz..
aynı kurana inanmamıza rağmen uygulamada ve metodda birçok ihtilaflar yaşıyoruz.. buda bu noktada Resulullahın iyi takipçileri olamamızdan kaynaklanıyor.. andolsun ki Resullah sav hangi durumlarda neler yapıcağımınızı hangi durumlarda hangi tedbirleri alacağımızı bize öğretmiş ve pratikde bize bunu göstermiştir..
İnanan, gerektiğinde Allah yolunda herşeyleri feda eden insanlara hangi noktada hangi ayetlerle karşılaştıracağımıza dikkat etmeliyiz.. onları gelişi güzel bir cihad anlayışının içerisine davet etmek hemen islama zarar vermek hemde müslüman kardeşlerin güzel niyetlerini suistimal etmekten başka birşeye yaramıyacaktır.
Misalen yemek tarifi vereceksiniz... lakin karşıdaki müslümanlar hangi konumda bilmiyorsunuz .. diyorsunuz ki etli yemek tarifi verelim..!! İyi verin vermenize ama ya verdiğiniz insalarda et yok ise ne olacak? gelişi güzel verdiğiniz yemek tarifleri tarif ettiğiniz gibi güzel olmasına rağmen pratiktede aynı güzelliği devam ettirebilecekmisiniz? eti olmayan insanlara verdiğiniz etli yemek tarifi neye yarayacak? hatta ve hatta siz o tarifi ilahi kitabdan alsanız bile... bu onlar için birşey ifade edecek mi??
Hayır, hayır, hayır!!
''Andolsun ki Resulullahda sizin için güzel bir örnek vardır'' bizlere örnek olması gereken ve üzerine düşeni yeterince yapmış olan Resulllah bu grift durumlarda ne yapacağımızı bize bildirmiştir..
kademe kademe mekke dönemini yaşayan resulullah sav ve müslümanların çekmiş olduğu eziyet ve ıstırablar ve islamı tebliğ etme gayesi...
Resulullah sav'in onlara onların metodlarıyla değil hükmüllahla karşılarına dikilip onlara hükmüllahla hareket etmesi...
resulullah sav mekkedeki gizli tebliğ mücadelesi.. sonra açıktan tebliğ... tabi resulullah sav ve müslümanların güçlenmesi ile orantılı olarak allahında ayetleri buna paralel olarak indirmesi... bu noktada dikkate alınması gereken bir nuzul esprisi...

Bu benim küçükken yazmış olduğum bir yazı dil hataları olsa da değiştirmeden atmak istedim...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.