You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
meslek seçimi
selamun aleyküm,size yine sorularım var ama bu kez meslek seçimi ile ilgili.seneye üniversite sınavlarına gireceğim ama belirlediğim bir bölüm yok.istediğim bir meslek de yok.artık seçim yapmalıyım.sınava az kaldı.seçim nasıl yapabilirim?seçeceğim meslek yararlı mı olmalı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: meslek seçimi
Seçeceğin meslek sevebileceğin bir meslek olmalı. İlerde İnançlarına ters düşecek bir eylem ile seni karşı karşıya getirmemeli.(örn. Avukatlık-kişisel görüşüm- ya da bir takım prensiplerin olmalı) ancak bu çok ucu açık bir soru olmuş..Senin ilgi alanını bilmek gerek..Okuduğun bölüm örneğin; sözel? Sayısal? Eşit ağrlk ? Yani ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Bence erkek icin muhendislikler ideal is imkanin da cok olur ornegin endustri, bilgisayar, İnsaat muh. Gibi ifade
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ilgi alanını hangileri giriyor bence onlara bak sen gülücük
severek yapabileceğin bir mesleğin olması önemli olan
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
hmm, biraz daraltayım o zaman seçenekleri.benim alanım yabancı dil ama diğer alanlardan da anlarım.ben eskiden mühendislik gibi bir şey yapmak istiyordum ama şu an eskisi gibi istemiyorum.yabancı dil seçmemin sebebi bana daha kolay gelmesi.üniversitede bir yabacı dil bölümü okuyup, bitince de kpss alana girmeyi düşünüyorum.
kararsız kalmamın bir sebebi de ailem.babamın emekli olmasın 1 yıl kadar kaldı.ben de seneye gireceğim sınava.ben üniversiteye giderken emekli olmuş olur herhalde.böyle olursa ailem için endişelenmem ama onları yalnız bırakmak doğru mu bilmiyorum.biraz da onlara göre düşünüyorum.ablalarım evlendi ve başka şehirdeler.yalnız bırakmak doğru olmaz mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kardeşim, sorunun iki konusa anladığım kadarıyla;
1)Mesleki, burada seni tanıyamayan birinin fikir vermesi doğru olmaz bence. Önce anan baban, sonra seni tanıyan ve samimiyetine inandığın hocaların sana daha iyi fikir verebilir. Kendimce tavsiyem işin sadece dünyevi yönüne bakma. Hem senin severek yapabileceğin hemde maddi açıdan insanlara el açtırmayacak bir tercih yapmandır.
2)Ailevi, burada anan ve babanın sağlığı, maddi durumu ve rızaları önemli. Onlara sorsan sana elbetteki destek verirler. Sonuçta her aile evlatlarının iyi bir mesleği olmasını ister. Onların rıza göstermeyeceği bir yola girme. Eninde sonunda haklı çıkıyorlar emin ol.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
ailem üniversiteye gidersem çok sevinirler.uzak yakın git derler onlara sorsam ama uzağa gitmek doğru mu bilmiyorum.sağlıkları yerinde Allah'a şükür ama iki kişi kalacaklar sonuçta.ne yapmalıyım?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.