RE: Mesajlarım ve iletilerim
Bakara 213.ayet İnsanlar tek ümmet idi. Allâh, peygamberleri, uyarıcı olarak gönderdi anlaşmazlığa hükmeden Kitabı indirdi Kitap verilenler kıskançlıktan anlaşmazlığa düştü Allâh, inananları, gerçeğe iletti. Allâh, dilediğini doğru yola iletir.
Nahl 64.ayet Biz sana Kitabı indirdik ki, ayrılığa düştükleri şeyi açıklayasın ve o Kitap inanan bir kavim için yol gösterici ve rahmet olsun.
Maide 16.ayet :Allâh, rızâsına uyanları esenliğe iletir karanlıkdan aydınlığa çıkarıp doğruya iletir.
İbrahim 1. ayet Elif lâm râ. Bu, Rablerinin izniyle insanları karanlıkdan aydınlığa çıkarıp güçlü ve övgüye lâyık Allâhın yoluna iletmen için sana indirdiğimiz Kitaptır.
Hadid 9.ayet Sizi karanlıkdan aydınlığa çıkarmak için kuluna açık açık âyetler indiren O'dur. Şüphesiz Allâh, size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.
Talak 11.ayet Kim Allah'a inanır ve yararlı iş yaparsa Allâh onu, altlarından ırmaklar akan, ebedi cennetlere sokar. Allâh güzel rızık vermiştir.
İsra 9.ayet Kur'ân da en doğru yola iletir ve iyi işler yapan mü'minlere, büyük bir ecir müjdeler.
Sebe 50.ayet :saparsam, kendi zararıma sapmış olurum. yolu bulursam, bu Rabbimin vahyettiği Kur'ân sayesindedir. Şüphesiz O, işitendir, yakındır."
Hud 120.ayet Peygamberlerin haberlerinden, kalbini sağlamlaştıracak her şeyi anlatıyoruz. sana hak ve inananlara öğüt ve ibret gelmiştir.
Ra'd 28. ayet Onlar inanan ve Allâh'ı anmakla gönülleri huzur bulan kimselerdir. İyi bilin ki gönüller, ancak Allâh'ı anmakla huzur bulur.
Nahl 102.ayet :De ki: "İnananları sağlamlaştırmak ve müslümanlara yol gösterici ve müjde olmak üzere Ruhu'l-Kudüs Rabbinden gerçek bilgi indirdi."
Hacc 54.ayet :kendilerine ilim verilmiş olanlar Kur'â nın, Rabbinden gelen gerçek olduğunu bilsinler inansınlar; kalbleri ona saygı duysun. Şüphesiz Allâh, inananları mutlaka doğruya iletir.
Zümer 23.ayet :Allâh, sözü ve, Kur'ân'ın âyetlerinden Rablerinden korkanlar, ondan ürperir, derileri ve kalbleri Allâh'ın zikriyle yumuşar. Allâh kimi sapıklığında bırakırsa ona yol gösteren olmaz.
Hadid 16.ayet inananların kalbleri Allâh'ın Zikrine ve hakka saygı duysun kalbleri katılaşmış, ve yoldan çıkmış kimseler gibi olmasınlar?
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla...
"Elif, Lam, Ra. Kur'an, öyle bir Kitaptır ki, insanları Rablerinin izniyle zulumattan nura, hamde layık Allah'ın yoluna çıkarmak için indirdik." (İbrahim)
"O Kur'an sizi zulumattan nura çıkarmak için apaçık âyetler olarak kuluna Peygamber'e indirilmiştir." (Zümer, 39.ayet)
"O bir peygamber gönderdi; Allah'ın ayetlerini sizlere okuyor ki iman edip salih amel işleyerek zulumattan nura çıkasınız." (Talâk, 11.ayet)
Rasulullah buyurdu: "Kıyamet günü hüküm verilinceye kadar her kez, sadakasının gölgesinde olacaktır
Allah-u Teâlâ buyuruyor: Allah’a kulluk edin ortak koşmayın! Anne baba akrabaya, yetimlere, yoksullara, komşuya, ve ellerinizin altındaki köle ve cariyeye iyi davranın Allah kendini beğenen ve böbürlenen kimseyi sevmez”
Allah-u Teâlâ buyuruyor: Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, anne ve babaya iyi davranmanızı emretti. Onlara, öf deme güzel söz söyle kanat ger Rabbim! Küçüklüğümde beni nasıl yetiştirmişlerse Sen de onlara rahmet et diyerek dua et
Allah-u Teâlâ buyuruyor:وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنًا
Biz insana, anne babasına en güzel bir biçimde davranmasını emrettik...
Allah-u Teâlâ buyuruyor:وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَى وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَلِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ insana, anne babasına güzel davranmasını emrettik. annesi onu sıkıntılarla taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıldır anne ve babana şükret
Rasulullah buyurdu Hiçbir çocuk baba hakkını ödeyemez Ancak köle olarak hürriyetine kavuşturursa babalık hakkını ödemiş olur.”
Nebi buyurdu Allah’a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikram etsin akraba ziyareti yapsın ya hayır konuşsun veya sussun!”
Muhammed suresi/فَهَلْ عَسَيْتُمْ إِنْ تَوَلَّيْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحَامَكُمْ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ لَعَنَهُمُ اللهُ فَأَصَمَّهُمْ وَأَعْمَى أَبْصَارَهُمْ iş başında fesat çıkaracak akrabalığı keseceksiniz İşte bunlar, Allah’ın kendilerini lânetlediği, sağır yaptığı ve gözlerini kör ettiği kimselerdir!”
Rasulullah a Allah şöyle buyurdu Ey akrabalık bağı!Kim sana bağlı kalırsa, Ben de ona bağlı kalırım. Kim seninle ilgiyi keserse, Ben de onunla ilgiyi keserim!”
“Bir adam, Rasulullah a İnsanlar arasında kendisine en iyi davranmam gereken kimdir? diye sordu.
Rasulullah buyurdu:−“Annen’dir.”−“Annen’dir.”
−“Annen’dir.”
Bir adam−Ya Rasulallah! Kendisine güzel sohbet etmeme en hakkı olan kimdir? dedi.Rasulullah buyurdu Annen baban ve akrabalarındır
Nebi buyurdu:Burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün Ana babasına, ihtiyarlık zamanlarına yetişip de cennete giremeyen kimsenin.”
Rasulullah buyurdu Kim rızkının çoğalmasını ve ömrünün uzamasını isterse akraba ziyareti yapsın!”
Ebu Talha Ra Medine’de Ensarın hurma bahçesi yönünden en varlıklısı idi. en sevdiği malı da mescidin karşısındaki Beyruha adlı hurma bahçesiydi. Rasulullah bu bahçeden su içerdi.
Hz kuraan buyuruyor Sevdiğinizden infak edinceye kadar asla iyiliğe erişemezsiniz Her ne infak ederseniz şüphesiz ki Allah bilir.”
Sahabelerden ebu talha ra. Ya Rasulallah en sevdiğim malım Beyruha hurma bahçesidir. Allaha yoluna sadakamdır. Allah’tan ahiret azığım olmasını isterim. Diyince Rasulullah Ne,İşte bu kazançlı maldır. bahçeyi akrabalarına ver Buyurdu
Bir adam Nebi (sav)’e gelerek Ben Allah’tan ecir isteyerek hicret ve cihad üzere sana biat ediyorum, dedi. Nebi buyurdu Annen ve baban sağken Allah’tan ecir istiyorsan?”Annenin ve babanın yanına dön ve onlara güzel sohbet et!”
Nebi buyurdu Akrabalık bağını gözeten, iyiliğe karşılık verip mükâfatlandıran değildir akrabalık bağı kopartıldığı halde onu gözeten kimsedir.”
Rasulullah buyurdu Akrabalık bağı arşa tutunarak şöyle demiştir; Beni gözeteni Allah gözetsin. Benimle ilgisini keseni, Allah da onunla ilgisini kessin!”
Hz Ebu Bekir in kızı Esma ra ya Rasulullah zamanında annem müşrik olarak yanıma geldi. kendisine iyi davranmamı umuyor. Anneme iyilik edebilir miyim? diyince Rasulullah şöyle buyurdu:
Evet, annene iyilik et.”
Herakl, Ebu Süfyan’a “Nebi sizlere ne emrediyor? diye sormuş.Ebu Süfyan O bize namaz kılmayı, sadaka vermeyi, iffetli olmayı ve akrabaya iyilik etmeyi emrediyor.”
Rasulullah buyurdu:siz yakında Mısır’ı fethedeceksiniz. halkına iyi davranmanızı tavsiye ediyorum! Çünkü onlarla aramızda akrabalık ve hısımlık bağı vardır.”
“Sen yakın akrabalarını uyar!” Şuara Suresi 214. ayeti indiği zaman, Rasulullah Kureyş’i çağırdı. Ey Kureyş oğulları! Nefislerinizi ateşten kurtarınız!”
Ey Fatıma! Kendini ateşten kurtar sizi Allah’ın azabından kurtarmaya gücüm yetmez Ama akrabalık bağını kesmeyecek ve akrabalık haklarını yerine getireceğim.”
Nebi buyurdu benim dostlarım Allah ve salih mü’minlerdir. Fakat akrabalık bağını kesmeyip akrabalık haklarını yerine getireceğim.”
Eyyub el-Ensari ra şöyle dedi Nebi’e bir adam geldi ve:Beni cennete yaklaştıracak ve cehennemden uzaklaştıracak bir işe kılavuzluk yap dedi.
Nebi buyurdu Allah’a ibadet edip O’na hiçbir şeyi ortak koşmazsın, namazı kılar, zekâtı verir ve akrabalarına iyilik edersin.”
Abdullah ibni Ömer Ra şöyle dedi nikâhım altında bir kadın vardı onu seviyordum. Babam istemedi boşamamı emretti.durumu Rasulullah a zikrettim.
Ey Abdullah bin Ömer! Karını boşa buyurdu
Ve karımı boşadım.”
Adamın biri gelerek karımı Annem boşamamı emrediyor ne yapmalıyım? diye sordu.Ebu Derda ra şöyle dedi:Rasulullah tan işittim şöyle buyuruyordu:“Baba cennetin orta kapısıdır. Artık sen istersen o kapıyı bırak istersen muhafaza et.”
Nebi buyurdu:Teyze, anne menzilesindedir.”
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor fesat çıkarıp akrabalık bağlarını kesenler Allah’ın lânetlediği, sağır yaptığı ve gözlerini kör ettiği kimselerdir!”
Muhammed 22, 23
Allah-u Teâlâ buyuruyor Rabbin, annen ve babaya iyiliği emretti. Onlara öf bile deme azarlama güzel söz söyle Rabbim onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, Sen onlara öyle rahmet et de ve dua et!
Nebi buyurdu Büyük günahları size haber vereyim mi?”Allah’a şirk koşmak, ana babaya asi olmak yalan yere şahitlik yapmaktır!”
Rasulullah buyurdu Bir kimsenin kendi annesine ve babasına sövmesi büyük günahdır insanın anne ve babasına sövmesi şöyledir o kimse başkasının babasına söver, o da onun babasına söver! O kişi başka birinin annesine söver, o da onun annesine söver!”
Rasulullah şöyle buyurdu Akrabayla ilgisini kesen cennete giremez!”
Nebi buyurdu: Kuşkusuz ki, Allah annelere asi olmayı, borcun verilmemesini, verilmeyen şeyin alınmasını kız çocuklarını diri diri toprağa gömmeyi haram kıldı Allah size dedikoduyu, çok soru sormayı malı zayi etmeyi kerih gördü!”
Bunu ilk beğenen sen ol.