RE: Mesajlarım ve iletilerim
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım yaradılışımı güzel takdir ettin ahlakımı da güzel eyle. Kulağım ve gözümden beni ölünceye kadar faydalandır.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Dinim ve bedenimde sağlık ve güvenlik ver. zulme karşı yardım et...
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım öğrettiğinden faydalandır. bilgiyi öğret ilmimi arttır. Fayda vermeyen ilimden, korku duymayan kalpten, kabul edilmeyen duadan, doymayan nefisten, Sana sığınırım
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım, kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, kalbimin ve şehvetimin şerrinden Sana sığınıyorum Senden, kurtuluşu ve tok gözlülüğü istiyorum.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım güçsüz ve çaresizliğimi sana şikâyet ediyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi, beni kime havale ediyorsun? düşmanıma mı, yoksa yakınıma mı?
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım sen razı oluncaya kadar rızanı dileyeceğim.Allah'ım, Senden iffeti dünyama dinime aileme sağlığı ve güvenliği istiyorum.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım Eksiklerimi ört, korkumu güvenliğe çevir. günah ve felakete karşı beni koru. zoru kolaylaştır lütufta bulun. Beni hayırlı eyle.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım Senden doğru yolda kararlılığı istiyorum. Verdiklerine şükretmeyi istiyorum. Doğru bir dil selim bir kalp istiyorum.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım. Beyaz elbise kirlerden temizlendiği gibi, kalbimi günahdan temizle. dilimi yalandan, gözümü vefasızlıktan temizle.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım hainliği ve kalplerin sakladığını bilirsin. düşmana karşı bize yardım et. Bmusibet verme. Dünyayı tek kaygımız yapma. Bizi, saldırılara teslim etme.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım, yalnız Sana teslim oldum. Yalnız Sana inanıp güvendim. Yüzümü yalnız Sana çevirdim. Bana sevgini ve katında faydalı kimselerin sevgisini nasip et.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, Sana sığınıyorum. Fakirlikten, inkârcılıktan, nankörlükten, günahkârlıktan, ikiyüzlülükten, Sana sığınırım.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım,öfkeli iken de, içten ve samimi söz söylemeyi Senden diliyorum. Fakirlikte de, zenginlikte de, iktisatlı olmayı Senden diliyorum.
Efendimiz şöyle Dua ederdi Allah'ım, Senden tükenmeyen bir nimet ve bitmeyen bir sevinç diliyorum.
Efendimizin duası Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, korkudan, sana sığınır Senden hidayet, takva, iffet isterim. bana doğruyu ilham et nefsimin şerrinden koru.
Efendimizin duası beladan, bedbahtlıktan, şerden Allah’a sığınırım.
Efendimizin duası Rabbimiz, cehennem azabından koru.kalbimi kulağımı, gözümü aydınlık eyle. Allah’ım, nurumu büyüt.
Efendimizin duası Ey Hay ve Kayyum olan Sadece Senden isterim; Hayatımı düzelt, nefsimle baş başa bırakma.”
Efendimizin duası Allah’ım, korkaklıktan, Kabir azabından fitneden Sana sığınırım.”
Efendimizin duası Allah’ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletden Haksızlıktan sana sığınırım.”
Efendimizin duası Allah’ım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Sana övgüyü sayamam. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.”
Efendimizin duası Allah’ım! Nimetinin yok olmasından, afiyetin nimet ve sağlığın bozulmasından, cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım.”
Efendimizin duası Allah’ım! şerrden Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım.”
Efendimizin duası Allah’ım! Seni anmak, sana şükretmek, ve kullukta bana yardım et.”Dinimi güzelce yaşat Dünyamı düzelt Ahiretim son durağımdır. hayrı ihsan eyle şerlerden muhafaza eyle.”
Efendimizin duası Allahım, hayatta kalmam hayırlıysa beni yaşat, vefatım hayırlıysa beni öldür.
Efendimizin duası Gazabından, cezandan, kullarının şerrinden, şeytanın vesveselerinden Allaha sığınırım.Allahım, kolaylık Senin kolay kıldığındır Sen, tepeleri düzler, zorlukları kolaylaştırırsın.
Efendimizin duası Ya Rahman, gökten inen yerden çıkan gece ve gündüz fitnelerinin şerrinden; tembellik cimrilik korkaklıktan, düşkünlükten sana sığınırız.
Efendimizin duası Allah’ım, ürpermeyen kalbden ve doymayan nefisten sana sığınırız. bizlere musibet verme acımayanları başımıza musallat etme Allah’ım, bizlere öyle iman ver ki, küfür olmasın!
Efendimizin duası Allah’ım, kabul edilmeyen amel ve duadan sana sığınırız.bizi dünya zilletinden ve âhiret azabından muhafaza eyle! günahlarımızı affet ve rızkımıza bereket ver!
Efendimizin duası Allah’ım, kötü huy, kötü iş, kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sığınırız. bizlere sıhhat, iffet, güzel ahlâk ver ve rıza nasip et bizleri ilimle zengin et, hilmle süsle, takva ile şereflendir
Efendimizin duası Ey hâlleri değiştiren Allah’ım, bizleri en iyi hâle çevir!
Efendimizin duası Allahım, beni yücelt, eksiğimi- gider rızık ihsan et, salih amellere güzel ahlâka ilet; salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülerden ancak Sen alıkorsun
Efendimizin duası Allahım, günahlarımızı,zulüm ve haksızlıklarımızı, mağfireteyle; kendimizi bulmayı ilham et. nefsin şerrinden koru.sabreden, şükreden bir kul eyle, beni kendi gözümde küçük insanlann gözünde büyük yap.
Efendimizin duası Ey Rabbim! Senden hayrı istiyorum. Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sığındığı şeyden sana sığınıyorum. Allah'ım doğruya ulaştır.”
sallallahu aleyhi ve sellem- duâsında: "Ey Rabbim! Beni, iyiliğe sevinen, kötülüğe istiğfar edenlerden kıl.” diyerek dua ederdi
Efendimiz Hz Aişe validemize buyurdular.
Yâ Âişe, bir kere Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ cemî’il Enbiyâi velmürselîn ” de ki, bütün peygamberler senden razı olsun.
Bir kere “ Allahümmağfirlî ve li vâlideyye ve li-meşâyıhiyye ve lil mü’minîne vel mü’minât vel müslimîne vel müslimâti el ahyâi minhüm vel emvât ” de ki bütün müminler senden razı olur.
Bir kere de “ Sübhânallahi vel hamdü lillahi ve lâ ilahe illallahü vallahü ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm ” de ki, Allahü teâlâ senden razı olsun.
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Allah’ım zayıfım, zaafımı rızâ-yı şerîfini kazanma husûsunda kuvvetlendir. hayra sevkeyle! İslâm’ı rızâm kıl
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Allah’ım! zayıfım,kuvvetlendir; küçük görülüyorum, izzet sâhibi kıl! muhtâcım, beni rızıklandır.”
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Ya mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike.” Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl.
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Hasbiyellâhü lâ ilâhe illâ hû. ‘Aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül-arşil’azîm. Allah yeter. O’ndan başka ilâh yoktur. O’na güvendim ve O Arş’ın Rabbidir.”
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Rabbihküm bilhakkı ve RabbünerRahmânül-müste’ânü alâ mâ tesıfûn. Rabbim gerçekle hükmet ve Rabbim Rahmân’dır sığınılacak olan ancak O’dur.” (Enbiyâ).
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Rabbi immâ türiyennî mâ yû’adûn. Rabbi felâ tec’alnî fil-kavmiz-zâlimîn. Rabbim vaad edilen azabı göstereceksen, beni, zalimler topluluğunda bulundurma.” (Mü’minûn)
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Rabbi e’ûzü bike min hemezâtiş-şeyâtîn. Ve e’ûzü bike rabbi eyyahdurûn.”Rabbim Şeytanların kışkırtmalarından ve yanımda bulunmalarından sana sığınırım.(Mü’minûn)
Efendimiz’in (s.a.v.) in duası Rabbiğfir verham ve ente hayrürrâhımîn.”Rabbim bağışla ve merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın.(Mü’minûn)
Rabbi edhılnî müdhale sıdkıvve ahricnî muhrace sıdkıvec’allî milledünke sültânen nasîra.”Rabbim doğrulukla girip doğrulukla çıkmamı nasip et katından yardım edici bir kuvvet ver.” (İsrâ,)
Rabbi zidnî ‘ılmâ Rabbim, ilmimi artır!” (Tâ-hâ)
Bunu ilk beğenen sen ol.