You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Merhabalar
Arkadaşlar merhaba,

Gerek iş ortamı, gerekse sosyal hayatımda yaşadığım ve yaşamaya devam ettiğim iç huzursuzlukları, anne ve babamın kısa zaman önce hastalıkları sebebiyle kendimi son birkaç aydır oldukça mutsuz hissediyordum. Melankolik bir ruh halim hep oldu fakat şimdiye kadarki psikolojik/sinir-stres hali hiç bu kadar uzun sürmemişti.

İşte bu sebeplerden son birkaç aydır işin içinden nasıl çıkacağımı düşünüp durdum. Kendimi ve hayatı her zamankinden daha ciddi sorgulamaya başlayıp bazı kararlar aldım. Aşırı derecede kullanmıyor olsam da içkiye samimi bir şekilde tövbe ettim. İş yoğunluğundan dolayı her hafta gidemesem de cuma namazlarına gitmeye çalıştım. Halen devam ediyorum ve edeceğim. Namaza başlamaya karar verdim. Şu sıralar eksik bildiğim namaz surelerini tamamlamaya çalışıyorum.

Her sabah besmele çekerek yatağımdan kalkıyorum. Aklıma geldiği her an Ayetel Kursi, Fatiha gibi bildiğim sureleri/duaları içimden okuyorum. Namazı halen 5 vakit kılmasam da en azından her gece yatsı namazını kılıp yatıyorum.

Ben sosyal bir insan değilim. Evden işe, işten eve gidip gelen biriyim. İçinde bulunduğumuz devirde ağzı dualı, inançlı/imanlı olmak büyük kitleler tarafından malesef gerici zihniyet olarak nitelendiriliyor. Bu düşünceler gibi kibirli insanları mümkün olduğunca hayatımda görmek ve tanımak istemiyorum. Lakin bu insanların çevremde olması son zamanlarda aşırı derecede sinirli olmama sebep oluyor.

Peki bunları neden anlatıyorum?

Sizler gibi insanların hayatımda eksikliğini hissediyorum. Fırsat buldukça sizlerle sohbet edebilmek, sizlerden bir şey öğrenebilmek için burada olacağım. Umarım her dilediğiniz gönlünüzce olur arkadaşlar. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-09-2014, Saat:01:11 AM, Düzenleyen: Theory.
Üye
RE: Merhabalar
Bırak gerici desinler,düşünsünler.Önemli olan ALLAH C.C'ün senden razı olup olmamasıdır.Bana da bazen takılıp hocam diyorlar şakasına,bende yapıştırıyorum cevabı hoca değilim borcumu ödüyor,şükrümü bildiriyorum diye gülücük
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Merhaba Theory, hoşgeldin.
Hayatta zorluklar, hastalıklar, türlü türlü sıkıntılar hep bizim için.
Rabbimiz hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için göndermiş bizi buraya..
Hepimiz için mutsuz olduğumuz, takatımızın tükendiğini hissettiğimiz, çıkış yolu aradığımız zamanlar olabilir. İşte böyle zamanlarda sığınılacak en güvenilir, en şefkatli, kalbimizin şifası olacak liman; tabiiki Rabbimizin huzuru, O'na yönelmek, aczimizi, kırıklığımızı, çaresizliğimizi O'na itiraf edip yardım istemek...
Ne güzel; siz de böyle yapmışsınız, Allah'a, dine, namaza daha çok yönelmişsiniz.
Elhamdülillah; Rabbim bizleri kendi halimize bırakma, yardımını, desteğini üzerimizden eksik etme! (amin)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Theory hoşgeldin, "Şunu yaparsak, böyle görürlerse gerici derler" diye diye ileriyi unuttuk gülücük memnun etmemiz gereken insanlar değil Rabbimiz..O halde ne dedikleri çokta umrumuzda olmamalı.Bu zor bir durum ancak başarıladabilir..yani düşünsene hesabı tek başımıza vereceğiz, bu yakıştırmayı yapanlar biz hesap verirken yanımızda olmayacağı gibi, birde bizim rıza kazanmak amacıyla yerine getirmeye çalıştığımız amellerimize müdahale etme haklarını buluyor kendilerinde.Bırakalım onları , kendi akıbetimizi hakkıyla düşünsek kafaya takacak başka birşey bulamayız zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
amin zehancım ..herşey insanlar için gülücük

selamün Aleyküm..hoşgeldin .. ALLAH ım dostlarımızı ALLAH dostlarından eylesin..muhabbetimizi artırsın ..daimi olman dileği ile
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
hosgelsin insallah en guzel sekilde faydalanir aramizda kalici olursun
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hoş geldin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.