aklıma takılan şeyler var.eskiden dinime bağlı biriydim ama sonra ne hikmetse dinden uzaklaştım.cumalara gitmiyorum.namaz kılmıyorum.oruç tutmuyorum.ölüm var biliyorum.hesaba çeken de var.Allah var.peygambere inanıyorum ama yollarından gitmiyorum. bu konuda yardım istiyorum. şimdiden Allah razı olsun.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Merhaba dostlar
Merhaba dostlar
aklıma takılan şeyler var.eskiden dinime bağlı biriydim ama sonra ne hikmetse dinden uzaklaştım.cumalara gitmiyorum.namaz kılmıyorum.oruç tutmuyorum.ölüm var biliyorum.hesaba çeken de var.Allah var.peygambere inanıyorum ama yollarından gitmiyorum. bu konuda yardım istiyorum. şimdiden Allah razı olsun.
İnsanoğlunda zaman zaman bu gibi soğumalar olabiliyor.Bana göre çare hemen arkadaş çevrenizi degiştirmeli ve namazinda orucunda kuraninda dindar insanlardan çevre oluşturmalısıniz.Hatta sosyal medyada da dindar olmayan insanları silip yerine dindarları eklemelisiniz.
Böyle bir endişe taşıman ve rahatsızlık duyman imanlı olduğunun açık bir göstergesidir. Kutluyorum seni.
Böyle bir endişe taşıdığın için mutlu olmalısın.
Kuran oku. Bilmiyorsan dinle.
"Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." Rad Suresi 28. Ayet
Kuran Meali oku.
Ayetler hakkında düşün. Mutlaka bazı ayetler aklına takılmalı. Bu ayetleri tefsirlerden araştır. Böylelikle imanını artır.
Kalpte iman vaki olursa İslam'ı yaşamadığın için rahatsızlığın dahada artacaktır.
Allah imanını kutlu kılsın. Allah yardımcın olsun. Amin.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi