You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: merhaba,
ıslamda mukellef olana kadar kadını evlendırmek dıye durum soz konusu degıl.anayasa nasıl 18 yasını evlılık sınırı olarak koymussa ıslamıyet de kadının evlılık sınırını mukellefıyet yası olarak belırlemıstır.
kadını dovmek dıye bahsettıgın ayetlerde hafıfce dovun dıye gecer kı peygamberımızın boyle bır durumu uyguladıgı gorulmemıstır.

recm konusunda detaylı bılgım yok...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
recm sadece kadına yok ki
erkeğe de var gülücük
inci kopyala yapıştır yapma gülücük

zina yaparsan, kadınsan da erkeksende recm edilirsin Wink
sebep aile bütünlüğüne zarar vermendir...
sen sormadan söyliyim dedim gülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
islam dininde recm yok yahudilikte var recm , ayetlerle isbatlandı bu .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
yahudivari sözde islamla , kuranvari gerçek islamı ayırmak lazım , ben tevratı okuyorum , bakıyorum tevratta yazanları müslümanların bir çoğunun islam diye uyguladığını görüyorum , kurandakileri uygulayan müslüman ise az .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Recm, taşlanarak öldürme gibi önemli bir konunun, üstelik zina nın cezası Kur'an'da açıklanmış iken, Kur'an'da bulunmaması, İslam'da Recm diye bir zırvalığın olmadığının ıspatıdır. Adama sorarlar zina nın hükmü Kur'an'da açık, hadi diyelim hüküm değişti. Bu derece önemli bir konu nasıl olurda Kur'an'da yer almaz diye. Recm 'i bir sürü saçma rivayetlere dayandırarak uygulayanlar utansın.

İslam'da Recm olmadığını, ve rivayetlerin asla bu dinin temeli haline gelemeyeceğini açıklıyor.

Bu konudaki son mesajım olacak. Çünkü tartışmanın bir anlamı yok. Nihayetinde sen yok diyeceksin, ben var diyeceğim. Değişen birşey olmayacak.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Resulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Zinanın hükmünü benden öğrenin. Allah o kadınlara bir çıkar yol gösterdi. Bekârla bekâr zina ederse yüz değnek ve bir yıl sürgün; evli ile evliye yüz değnek ve recm vardır" (İbn Mâce, Hudûd, 7; Müslim, Hudûd, 12).
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.