You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Merak etmek
Arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum Allah Merak etmenin ne olduğunu biliyormudur.Ki bilmemesine imkan yoq Allah her şeyi bilendir soru şu Merak etmenin ne oldugunu bilmesini için herhangi bir şeyi bilmemesi gerekir bu çelişkiyi açıklamısınız lütfen
Degerli GoodDayPls Kullanicisi Nov 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Merak etmek
Bu tip düşünceler saçma değildir aksine bence insanın kendini geliştirmesi için çok faydalıdır neden saçma olsun ki basit bir soru sordum işte Allah her şeyi biliyor demekki merak etmeyide biliyor ama merak etmesi için herhangi birşey bilmemesi gerekir buna paradoks diyoruz bence düşünün biraz düşünmek iyidir beyini geliştirmek iyidir
Degerli GoodDayPls Kullanicisi Nov 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
kardeşim ALLAH in merak etmesine gerek yokki O herşeyi bilir zaten...ALLAH merak ı kendisi için degil kulları için yaratmıştır gülücük ...bilinenide bilinmeyenide, görülenide görülmeyeni de O bilir...zira O kesinlikle birak merakı meraksızlıgı vs...o isimsizi bile bilir Winksana bu aklı da düşünceyide veren O zaten nasıl olursa seni yaratanın verdigi şeyler ile kendisinin varlıgı ve bildikleri hakkında celişki var deyip araştırmak istersin...senin bu düşünce gücünü verende O zaten buna güçü yetenin bi basit celişki dedigin şeyi yok etmesine mi güçü yetmicek...Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-11-2009, Saat:03:08 PM, Düzenleyen: © CESSES ©.
Profesör
soruyu soran şahıs bu soruları sormadan önce çok düşündün mü gülücük)
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
şimdi sen merak etmek nasıl bi duygu biliyosun dimi. nedir nasıldır vs. diye. senin gibi bi aciz kul bildiğine göre cevabı anlamışsındır umarım. fakat beynini daha faydalı işler için yorsan daha faydalı olur bence
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Benim gibi aciz bir kul merak etmek duygusunu neden bilir diye düşünmen lazım önce ben merak etmeyi biliyorum çünkü bilmediğim şeyler var.Benim gibi aciz bir kul biliyorsa Allah da biliyordur o zaman demekki Allahında bilmediği şeyler var :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kul acizdir merak eder ama Allah aciz değildir

senin anlıyacağın yaratanla yaratılmışı bir tutma
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.