You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Matematikte Başarının Sırrı "Dersi Sevmemek"

Matematikte Başarının Sırrı "Dersi Sevmemek"

Ruhumuz Yeter...
RE: Matematikte Başarının Sırrı "Dersi Sevmemek"
hic sevmezdim bu dersi kafami yoran seyleri genelde sevmem zate
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bu yastan sonra kaldirmaz beagülücük
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Başarının sırrı sevmek ya da sevmemek değil hırs.Bir hedefin varsa ve onu çok istiyorsan kazanmak için gece gündüz çalışırsın ,çalıştıkca da Allah emeklerinin karşılığını verir.
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
"İslami ve islama ters olmayan"
Cvp: Matematikte Başarının Sırrı "Dersi Sevmemek"
Matematiği "sorumluluk eğitimi" olarak görüyorum ve kızıma matematiği bu şekilde tanıtıp, öğrettim. Okullardaki matematik bir "zinciri kırma" eğitimidir. "Tuttuğunu bırakma, azmet, sabret, başarı için dayan" eğitimi... Hani matematik için "Ne işimize yarar bu konular?" isyanı var ya, işte bunun cevabı bunlar...

Günün birinde bir meslek hayatına atıldığınızda, işinizi aksatmadan, engel görünce pes etmeden sabırla çalışacağınızın işareti, gençlikte matematik dersindeki başarıyla simgesel olarak ölçülür. Sözellere de matematiğin zorunlu bırakılmasını bu sebepten görüyorum; "yılma, aksatma, düzenli devam et; işte o zaman başaracaksın" dersi...

Düşünürsek hayat dersi, işte bu yüzden matematiği matematikle ilgili olmayan alanlardaki öğretmenler/işverenler bile önemser; zeka kadar sorumluluk işaretidir çünkü. (Malum, matematikte tek bir konuyu atlayan, sonrakilerden de başarısız olur. Bu yüzden matematik, matematik olmanın ötesinde bir anlama sahip... )

__

Bu yorumumla matematiğe bakış açınızı değiştirebildiysem, matematiği sevmeniz, dolayısıyla daha sıkı ve aksatmadan çalışmanız ve dolayısıyla başarılı olmanız mümkün olacaktır; hayat boyu başarılar dilerim :)

(Ancak en büyük başarı Allah'ın sizden razı olmasıdır, çalışmalarınızın hedefi hep bu olsun)
Bir Hadis: “İçinizden en çok sevdiklerim ve Kıyamet gününde bana en yakın olanlarınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır.” (Tirmizî, Birr, 71)
Bunu ilk beğenen sen ol.
قید آزادی
Eğitim sistemi kötü
Dersin ya da sayıların bir suçu yok tabi ki ...
لَمْ اَكُنْ بِدُعَٓائِكَ رَبِّ شَقِيًّ
Bunu ilk beğenen sen ol.
"İslami ve islama ters olmayan"
Bir Hadis: “İçinizden en çok sevdiklerim ve Kıyamet gününde bana en yakın olanlarınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır.” (Tirmizî, Birr, 71)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-03-2021, Saat:10:08 PM, Düzenleyen: Mavi Bulut. (Sebep: Yazım düzenleme)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.