You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Malayani
ben teşekkür ederim

ya ahir zamanda İmanı elde tutmak kor ateşi elde tutmak gibi olacak hadisi şerifi varya

o kadar doğru ki

şimdi biz malayaniye tam anlamıyla dikkat etsek çevremizdeki hemen hemen herkesle aramız bozulur

boş işler o kadar doldurmuş ki hayatımızı,bunlar boş şeyler konuşmayalım desek adamlar bize kafayı yedi gözüyle bakacaklar

ama asıl sıkıntımız şu bence

boş insanlar olarak boş konuşmaları nasıl bırakabiliriz ki?
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Kasas suresindeki bi ayetin meali var benim tuylerimi diken diken eder yani bu konuylada bagdasir sanirim ..
Mealini paylasmak istedim..
`onlar bos, faydasiz ve uygunsuz soz isittikleri zaman ondan yuz cevirirler ve `bizim islerimiz (amellerimiz) bize, sizin isleriniz de sizedir.. Size selam olsun.. (hoscakalin).
Biz cahillik edenleri sevmeyiz.. Cahil kimselerle oturup, kalkmayiz, arkadaslik etmeyiz` [kasas/55]

Rabbim ne de guzel buyurmus..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bazen boş konuşmak diğer işlerden daha efdaldir.Mesela burada yapılan herhangi bir boş konuşma,tv izlemekten daha olumlu olabilir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.