You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mal Sahibi Olmanın Faydaları

" HACI "

Dünya malının birçok afetleri olduğu gibi bir takım faydaları da vardır. Malı olan bir kimse maddiyata dayanan hac ve zekat gibi ibadetlerini rahatça yapabilir, geçimini kolayca temin edebilir.

Bunun yanında ihtiyacı olan insanlara yardım edebilir, hizmetini gören kişilerin ücretlerini verebilir ve diğer insanların faydalanabileceği cami, köprü, çeşme ve hastane gibi eserler yaptırabilir. Malla yapılan ibadetlerini gerçekleştirebilir. Bunun ötesinde Müslümanlar için faydalı olan hayrü hasenat ve sadakayı cariye türünden amelleride yapılabilir.

Dünyalık açıdan maişetini temin etmesi yönüyle de amel ve ibadetlerinde rahatlık huzur ve sükün içinde huşu ile olmasına da bir bakıma olanak sağlar. Ayrıca Allahın yer yüzündeki nimetlerini görmeyede vesile olur. Kul olarak Rabbimize karşı hamdımızın vesilesini olurlar.

Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: Mal Sahibi Olmanın Faydaları
bn bı yerde bı hıkaye duymusdum .. cok fakır bı adam warmıs sadece bır semerın bıle hesabını verememıs... kısaca anlattm ama olsun bu kadarı aklımda kaldı Smile
tsk ecrın paylasım ıcın Smile

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.