Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Makyajsız Gelin Olur Mu?..
Makyajsız Gelin Olur Mu?..
o açıdan günümüz Türkiye'sinde haddin aşıldığı da bir gerçektir. Nereden başladık, te oradan başladık. küçük bir izin. bugün artık düğünlerin çoğu sazlı sözlü , en hafifi ilahili. aslında ilahi de sazla çalınması yasaklanmıştır. en mutaassıp zengin düğünleri de öyle oluyor.
haddi aştık şimdi ne olacak. Vallahi kafam karıştı şimdi. :D
[/quote]
Tamam kardeş anladım...
Demek ki ben düğünde mevlüt okutacağım...
Kardeş LUTFEN iki sorum daha var:
1) Gelen misafirleri salonda ortadan büyük bir perde ile kadın-erkek ayırmak gerekir mi..??
1) Gelen misafirler müziksiz de olsa zeybek,horon,gibi halk oyunları oynayabilirler mi..?Veya kadın kadına veya erkek erkeğe halay
çekebilirler mi..??
Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
haddi aştık işte dediginiz gibi...herşeyde oldugu gibi...ayrıca belediyelerin en son ugraşacagı iş bu...herhalde ) kimse sallamaz 
hem şimdi ilahilere bile remix yapılıyor) calgı zaten düğünde değil genelde caiz değil günahtır diyor hadiste o meclise giden fasıktır çalgıyla lezzetlenmek küfürdür diyor kitaptaki hadisi şerifte...hani düğünde kullanmıyoruz tamam ama ilahilerde kullanıyoruz oda aynı hesap gibi geliyor bana...yani ha hasan kel...yada kel hasan
anlam farksız...ben bir düğüne gittim sünnet düğünü...buda ayrı bir mevzudur...baştan mevlut okundu kısa bir sohbet gayet guzel ama daha hoca yemegini yemeden piyanist geldi vur patlasın cal oynasın
ee buyrun bu hangi tip düğündür hepsi bir arada amin deyip elimizi yüzümüze sürerken daha şarkılar türküler söylemeye başladık...Haddi fena aştık işin özü
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi