You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Maide 44...

artık insanlardan korkmayın benden korkun, benim âyetlerimi bir kaç paraya değişmeyin, ey hâkimler/yöneticiler! Her kim Allahın indirdiği ahkâm ile hukmetmezse onlar hep kâfirlerdir (maide-44)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Maide 44...
derin devlet dizilerinde bu ayetin okunması garip olmuş, belki de izleyenlerden bazıları düşünüp "yahu bizim hükümet de Allahın indirdği ile hükmetmiyor ki..." diye sorarlar.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
diziyi izlemediğim için
ayet bu dizide ne alaka diyemeyeceğim
ama Allah'ın kime hangi şekilde hidayet vereceği bilinmez düşüncesiyle
bu ayeti duyup kula kulluk edenlere hidayet vesilesi olabilir...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ey hakimler / yöneticiler kelimesi gene eklenmiş oraya , ayetlerden kelimeleri kaydırmışlar ;

Ben Allah ın indirdiğiyle hükmetmeyin demiyorum , fakat kelime kaydırılmış gene ;

Ayetin öncesi şudur , öncesi kırpılmış ;

....................... Muhakkak ki Tevrat'ı Biz indirdik, onda hidayet ve nur vardır. Kendileri (Hakk'a) teslim olmuş peygamberler, yahudilere, onunla hükmeder. Rabbanîler (kendilerini Rabb'lerine adamış olanlar) ve Ahbar olanlar da (zahidler, yahudi âlimler, hahamlar) Allah'ın Kitab'ından korumakla görevli oldukları ile hüküm verirler ve onlar, onun üzerine şahitler oldular .

Devamı ise ;

16. en nâse : insanlar <::::::::::::::::::::::::::::
17. vahşevni (ve ıhşev-ni) : ve benden korkun
18. ve lâ teşterû : ve satmayın
19. bi âyâtî : âyetlerimi
20. semenen kalîlen : az bir pahaya, değere
21. ve men : ve kim
22. lem yahkum : hükmetmez
23. bi mâ enzele allâhu : Allâh'ın (c.c.) indirdiği ile
24. fe ulâike hum(u) : o taktirde, işte onlar, onlar
25. el kâfirûne : kâfirler

Yönetici ve hakimler kelimesini siz eklemişsiniz , insanlar diyor orda , bütün insanlar sorumlu sadece yöneticiler değil , bu tür eklemeler yapıldığı içinde kuranı anlamaktan aciz kalıyorsunuz . Allah ın indirdiğiyle hükmetmesse diyor , 200 yıl sonra toplanan ve elenen , her mezhebte farklı olan , kitapları bile farklı olan , elenen hadislerle demiyor , kuranda var olan hüküm yerine , hadiste başka olunca kuranı bırakıp hadisi alın demiyor ayette , Allah ın indirdiği hükmü bulunan nedir ? kurandır ........ onlarca farklı elenen hadis kitabı yada buhari kitabı demiyor orda .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-03-2013, Saat:08:06 PM, Düzenleyen: e2828.
General
hüküm vericiler kimlerdir? meallerde geçen şey zaten insanlardır diye biliyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
her meal için geçerli olduğunu sanmıyorum, hatırladığım kadarıyla okuduğum meallerde hakimler değil insanlar geçiyordu. parantez içinde belirtilmesi daha doğru olur bu tip şeylerin, neticede mealin değil tefsirin alandır bu tip şeyler.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.