You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

MAHREMİYET VE TOKALAŞMA

MAHREMİYET VE TOKALAŞMA

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
MAHREMİYET VE TOKALAŞMA
Bir kimse kendisine namahrem olan yani nikah düşen kimselerle tokalaşamaz.

Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimize bi'at eden kadınlar dediler ki:
“Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız. Peygamber (S.A.V.) kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu.
Hazret, Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: “Allah'a yemin ederim ki Resulüllah'ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı."
Peygamber (S.A.V.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır."

İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını aşağılamamaktadır. Bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

Hadislerdeki ölçü bu şekilde belirtilmektedir. Bundan dolayı gerek iş hayatında, gerekse ailevî münasebetlerde ve bazı merasimlerde erkeğin kendisine yabancı bir kadınla veya bir kadının yabancı bir erkekle tokalaşması hususunda bir ruhsat bulunmamaktadır. Ayrıca bu bir zaruret de değildir.

Bir Müslüman, sosyal münasebetlerine zarar vermeden meşru daire içinde kalabilir, yaşayabilir. Hâlbuki en az, dini kendimize ve çevremize uymaya zorladığımız kadar bu faktörleri dinimize uymaya zorlasak, bir çok problemin aşıldığını göreceğiz.

Bir Müslüman olarak dini tüm esasları ile yaşamaya gayret etme bilincinde olarak tüm ilişkilerimizde helal-haram ölçüsüne son derece riayet etmeliyiz. Karşı tarafa bu davranışımızın inancımız gereği olduğunu nazikçe ifade etmeliyiz. Zaten bunu anlayışla karşılamak medeni olmanın bir gereğidir.

Başkalarının gönlünü kırmaktan, yanlış düşünmelerinden çekiniyoruz. Ya peki, Rabbimizin razı olmadığı bir şeyi yapmaktan çekinmeyecek miyiz?

(Başından bir şişle vurulmak, yabancı kadına dokunmaktan daha hafiftir.) [Beyheki]
(Yabancı kadına şehvetle bakmak, göz zinası, ona dokunmak el zinasıdır.) [R. Nâsıhin]

(Pislik içindeki bir domuza sürtünmek, yabancı kadına dokunmaktan iyidir.) [Taberani]
(Yabancı kadınla tokalaşanın elleri bağlanıp, Cehenneme atılır.) [R.Nâsıhin]

Peygamber efendimiz, (Haramda şifa yoktur) buyuruyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: MAHREMİYET VE TOKALAŞMA
KEŞKE ŞU ELLERİNİ UZATAN CAHİL ERKEKLER BU DURUMUN FARKINDA OLSALAR. AMA MALESEF ALLAH ISLAH EYLESİN VE HİDAYETE ERDİRSİN İNŞALLAH. SAĞOL REYYANCIMiyiSmile[/align]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
RE: MAHREMİYET VE TOKALAŞMA
Başından bir şişle vurulmak, yabancı kadına dokunmaktan daha hafiftir.) [Beyheki]
(Yabancı kadına şehvetle bakmak, göz zinası, ona dokunmak el zinasıdır.) [R. Nâsıhin]

(Pislik içindeki bir domuza sürtünmek, yabancı kadına dokunmaktan iyidir.) [Taberani]

ALLAH RAZI OLSUN REYYAN

BANA ELİNİ UZATAN ERKELER GENELDE KİBARCA REDDELİYOR...

İŞİM YOKTU BAŞKA ONLARDAN SEBEP GÜNAHA GİRCEM
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
Cvp: RE: MAHREMİYET VE TOKALAŞMA
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Başından bir şişle vurulmak, yabancı kadına dokunmaktan daha hafiftir.) [Beyheki]

ALLAH RAZI OLSUN REYYAN

bende vermiyorum elimi bide öyle yapınca tersliyolar varyaiconicon
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
Cvp: RE: MAHREMİYET VE TOKALAŞMA
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Başından bir şişle vurulmak, yabancı kadına dokunmaktan daha hafiftir.) [Beyheki]

ALLAH RAZI OLSUN REYYAN

bende vermiyorum elimi bide öyle yapınca tersliyolar varyaiconicon

yazık onlaraüzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allah muhafaza

hiçbir kınama ayıplama ve reddeiş bizi edebimizden uzaklaştıramaz inşaallah...

hiçbirşeye inanmıyanlar şunu düşünsün ayrıca

akabe beatlarında Efendimiz(s.a.v) hanım müslümanlarla ellerini tutp beyat etmemk için

kovadaki suya elini daldırmış diğer tarafa da bayanın elinidaldırmasıyla onalrın ısrarını

bu şekilde gönül almakla cevaplamıştır

dokunmamıştır...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Modern olduklarını düşünüolar elini uzatanlar.
Çok şükür kimseyle tokalaşmam.
Bi de kapalı insanlara elini uzatan dengesizler beni sinir ediolariconicon
Saolasın ablam çok anlamlı bi paylaşım olmuş...
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.