Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Lütfen yardım edin kardeşlerim
Lütfen yardım edin kardeşlerim
İslamiyeti sevmek, müslümanlar olarak birbirimizi kollamamız şüphesiz ki en güzel hasletlerdendir.
Fakat her şeyin zıddı ile bilindiğini unutmamak gerekir.
Eğer diğer dinler veya inançsızlar olmasaydı güzel dinimiz islamın kıymetini anlayamayabilirdik.
Nitekim dünya hayatındaki imtihanımız da bir çok şeyi idrak edebilmemiz için yapılmaktadır.
Mesela bize verilen nimetlerin kıymetini anlamamız için.
Mesela cennetin hiç de ucuz olmadığını, cehennemin dahi lüzumsuz olmadığını anlamamız için.
Bunlarla birlikte bir insan gayri müslim olduğunda ona büsbütün hayırsızdır diyemeyiz.
Elbette onlar ebedi olarak cehennemliktir. Ama bu dünya için konuşursak onları yok sayamayız.
İslamiyet'in yayıldığı dönemde Hristiyan kral Necaşi'nin müslümanlara yardımlarını düşünün.
Siz inandığınız gibi yaşayın. Ancak kimseyi inancından ötürü tenkit etmeyin.
Selametle.
Biz içinden çıkamadığımız bir duruma düştüğümüz zaman önce Kuran'a sonra Sünnet'e bakmakla mükellefiz.
Kuran'da Müslüman yada Kafir kimseye haksızlık edemeyeceğimiz bir çok ayetle sabit.
Ayrıca şunuda belirteyim, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam vefat ettiğinde (bu dönemde artık Arap Yarımadası tamamen Müslümanların elinde idi) zırhı bir Yahudi'den aldığı borç karşılığında bu Yahudi'de rehin olarak bulunuyordu.
Evet insan istiyorki, herkes Müslüman olsun, herkes bizim gibi düşünsün, dünyada hiç sıkıntı olmasın, herkes gül gibi yaşasın ama bu mümkün değil..
Selamun Aleyküm.
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
bu tür davranışlar saplantı ötesi ..sonuçta bizim dinimiz yumuşaklık esneklik dini..merhametini ne zaman kaybedersin senin dinini yok etmeye çalıştığında,dinine ırzına vatanına bayrağına savaş açtığında merhametin biter savaşırsın..
yaşasın istemiyorum ne demek...ALLAH verdiği canı istese alamazmı bize mi kalmış birilerini katletmek...
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi