You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
LÜTFEN BAKIN
merhabalar,

ben berke can özmen, arkadaşlar ben hackerlıkla uğraşıyordum bi zamanlar ve cc olayını yaptım. cc bir sitede, adamlar kredi kartı bilgilerini çalıyor ve içinden bir miktar aldıktan sonra foruma atıyordu bende içinden 30 dolarını kullanarak bi web sitesi açtım ve büyük bir hosting firmam oldu ve buradan paramı kazanıyorum ancak buradan kazandığım para haram mıdır?

birde cc de kendime bir bilgisayar topladım bu harammıdır, haramsa telefisi nedir veya ccsini kullanarak bilgisayarı topladığım kişilere parayı aynı şekilde göndersek telafi olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: LÜTFEN BAKIN
Önce şunu sorayım, siz hangi hat' sınız? Black Hat sanırım?

CC vs. bunlar düpedüz hırsızlıktır. Gerçekten 30 lira için mi yaptınız bunu?
Bildiklerine göz yummakmış cehalet
Çünkü bilmeyen, sorar ve arar
Karşılaşacakdır elbet
Belki bir peygamber, belki bir kitap
yada bildiğine anlam katan
yani bildiğiyle yüzleşebilecek kadar
Yürekli bir yaşam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
hayır gri şapka. cc nin asıl cmd chat ortamını vs. görmeniz gerekli. 30 lira değil 30 dolar ve bunun için yapmadım deneme amaçlı 30 dolar denedim ve hosting aldım ondan sonra zaten git gide büyüdü. ben artık soruma cevap alabilirmiyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bildiğimiz hırsızlık bu.

Çaldığın parayı iade etmelisin, bu para ile elde ettiğin geliri-serveti-işi hesap edip mağdura söylemelisin, helallik almalısın.

Allah tan af dilemelisin.

Mağdurun kurduğun işyeri üzerinde hak talep etmeye hakkı olup olmadığını bilmiyorum. Belkide ortaklık gibi bir hak talep etme hakkı olabilir. Onun parası ile iş sahibi olduğuna göre, hakkı olabilir.

Bunu fıkhi konularda ehil insanlara sormanda fayda var.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Büyük ihtimal yabancı ülkeden biri. Buraya yazmasaydın bence çünkü bu hırsızlık suçuna girer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İade et tabiki hiçbirşey yapmamandan iyidir ama kazandığın para şuan için helal olmaz diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.