Başkasının günahına ağlayan adam,ağlar,ağlar,ağlar...
"Bir zaman,Eskişehir hapisanesinin penceresinde oturmuştum.Karşısındaki lise mektebinin büyük kızları,onun avlusunda gülerek raks ediyorlardı.Birden manevi bir simayla,50 sene sonraki vaziyetleri bana göründü.Ve gördüm ki,o 50-60 kızlardan ve talebelerden 40-50 si,kabirda toprak oluyorlar,azap çekiyorlar.On tanesi 70-80 yaşında çirkinleşmiş,gençliğinde iffetini korumadığından,sevmek beklediği nazarlardan nefret görüyorlar.Kat'i olarak müşehade ettim,onların o acınacak hallerine ağladım.Hapisanedeki bir kısım arkadaşlar ağladığımı işittiler.Sordular:
-Şimdi beni kendi halime bırakınız,gidiniz.
-Evet gördüğüm hakikattir,hayal değildir.Nasıl ki bu yaz ve güzün sonu kıştır öylede gençlik yazı ve ihtiyarlık güzünün arkası kabir ve berzah kışıdır.Geçmiş zamanın 50 sene evvelki hadiseleri,şimdi gösterildiği gibi,gelecek zamanın 50 sene sonraki istikbal hadiselerini gösteren bir sinema bulunsa,sapkınlık ve sefahat içinde olanların 50-60 sene sonraki vaziyetleri onlara gösterseydi şimdi güldüklerine ve meşru olmayan keyiflerine,nefretle ve elemlerle ağlayacaklardı."

allah razı olsunn maalesef hatadan ders alma biraz geç oluo genelde..