You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

LANETLEME VE SÖVME

Profesör
LANETLEME VE SÖVME
Ravi-Ebu`d-Derda
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Laneti çok yapanlar kıyamet günü şefaatçi olamazlar, şehid de olamazlar."

Ravi-Semüre İbnu Cündüb
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birbirinize, ALLAH`ın laneti, ALLAH`ın gadabı ve cehennem temennisiyle bedduada bulunmayın."

Ravi-Ebu Hureyre
Hadis-Resulullah (sav)`a: "Ey ALLAH`ın Resulü! Müşriklere beddua et, onları lanetle!" denilmişti. Şu cevabı verdi: "Ben rahmet olarak gönderildim, lanetleyici olarak değil!"

Ravi-Ebu Zerr
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir kimse, diğer bir kimseyi fıskla veya küfürle itham etmesin. Aksi takdirde, itham edilen arkadaşında bunlar yoksa, kelime kendine dönderilir."
HadisNo-5348

Ravi-Ebu Hureyre
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sövüşen iki kişinin söyledikleri(nin vebali), mazlum olan tecavüzde bulunmadıkça başlayana aittir."

Ravi-Ebu Hureyre
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "ALLAH Teala hazretleri şöyle dedi: "Ademoğlu, dehre söverek beni üzüyor. Halbuki ben dehrim. Emir benim elimde. Gece ve gündüzü ben çeviririm."

Ravi-İbnu Abbas
Hadis-Bir kişinin ridasını rüzgar savurmuştu, tutup rüzgara lanet etti. Resulullah (sav) müdahele buyurdu: "Sakın rüzgara lanette bulunmayın. O memurdur, (ALLAH`ın emriyle) iş görmektedir. Şunu bilin ki, kim bir şeye haksızlıkla lanet ederse, lanet kendisine döner."

Ravi-Ebu Hureyre
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bu rüzgar, ALLAH`ın rahmetindendir. Rahmeti de, azabı da getirir. Onu görünce, sakın ona sövmeyin. ALLAH`tan rüzgarın hayr (getirmes)ini dileyin, şer (getirmes)inden ALLAH`a sığının."

Ravi- Hz. Aişe
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ölülere sövmeyin. Çünkü, onlar (sağken hayırdan ve şerden) gönderdiklerine kavuştular."

Ravi-İbnu Mes`ud
Hadis-Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`min ne ta`n edici, ne lanet edici, ne kaba ve çirkin sözlü, ne de hayasızdır."
HadisNo-5344
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.