You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Laikliğin Yedi Zımbırtısı

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Sevgili okuyucularım, değerli dostlarım, bu yazımızda kutsal laik anlayışın yedi kebairi üzerinde duracağım. Malum her inanç ve itikadın bazı kırmızı çizgileri vardır. Bunlara literatürde kebair denir.
Bende bu günkü söylevimde bu kebairin neler olduğunu bahsettim ki herkes ayağını denk alsın ve böyle tehlikeli sulara kaymasın yoksa alimallah cumhuriyet gazetesini üzerinize salarım paramparça hale getiriri verir.
Efendim “bu kebairi işleyenlerin affı tevbihi var mıdır?” derseniz;
asla yoktur laiklik hata kabul etmez, diğer gerici inanışlarda olduğu gibi bir af müsamahası yoktur bunları işleyenler direk gerici olur yüz binlerin laneti üzerlerine on dokuz gazete on iki televizyon ve yirmi beş laik radyonun hücumuna uğrar ve anasından doğduğuna pişman olur direk düğme aramaya başlar.
Kandil dağındakilerden de melun olur her gün bin belaya müsab olur.
Efendim şimdi gelelim kebairlere;
1-. Kebair: Kamusal Alanda Namaz:
Biz laikler namazın her türüne karşıyız, ama eğer bu bir okulda olursa kebaire girer.
Otobüsten bozma bir mahalde olursa tahrimen mekruh, gemide, uçakta kılınırsa kebairin kebairi kapsamına girer.
Otelde, hastanede kılınan namazlarda kebaire yakın mekruh kapsamına girer.
İlla namaz kılmak isterseniz ismet paşamız gibi Cuma namazlarını riya olmasın diye evde kılabilir, bayram namazlarını da 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi milli bayramlarda edebilirsiniz.
Namazın nasıl kılınacağını bilemezseniz yanınızdaki müşavire bakınız.
2- Kamusal Alanda Başörtüsü:
Evet bu meseleyi duyan laik kardeşim bu kelimeyi duyar duymaz transa geçer, çağdışı, cumhuriyet, laiklik, simge, tehdit, yıkılış, tükeniş kelimelerinin değişik kombinezonlarda (7!) bir araya gelmesiyle oluşan cümleler kurarak bu belayı defetmeye çalışır.
Bu cümlelerden ne kadar çok kursanız o kadar sevaptır.
Burası önemli:
“Bunu takana, taktırana, takdir edene, müsamaha gösterene, hoş görene, aman canım insan hakkıdır diyene” laiklik tanrılarının laneti ulaşır ve on dokuz gazete, on iki tv, yirmi beş radyonun lanetine uğrar, kandil dağı onun yanında masum mübarek ve kutsal bir dağ halini alır.
(Mühim not:Başörtüsünü hizmetçi,aşçı,temizlikçi giyerse durum değişir, bu teşvik edilir, bir hizmetçiye başörtüsünden başka formatta olamayacağı anlatılır)
Meclise sokulmak istenirse “dışarı” dansı, köşke girilmek istenirse “miting” dansı yapılır kötü ruhlar kovulur..
3- Yağmur duası:
Buda kebairdendir, yapanlar aynı lanete uğrar.
Buna yağmur bombası ne güne duruyor gökyüzünü bombalayınız denir.
4- Evrim teorisini reddetmek:
Bu zaten itikadi bir konudur bunu reddetmek insanı el iyazu billah laiklikten çıkarır.
Eğer bu bilimsel olarak iddia edilirse lanetlenir.
Gazetelerde böyle kitapların ilanatı verilemez verilirse radikal laik tepkiye maruz kalır.
Ders kitaplarında geçerse o kitaplar yakılır, seyrine bakılır.
Bunu iddia eden kişinin çamaşır sepeti karıştırılır ve kirli çamaşırları varsa çarşaf çarşaf yayılır. Yoksa kirliymişçesine davranılır aynı sistem uygulanır.
5- Haşema giymek:
Evet buda yeni moda irticadır, kebairdendir, giyen çarpılır
6- Haremlik Selamlık.
Bu en tehlikelisidir. Zira laikliğin tahammül edemeyeceği bir şey varsa erkekleri erkeklerle baş başa bırakmak, kadınları da kadınlarla baş başa bırakmaktır.
7. ve sonuncu kebair ise;
Milli bayramlarda kız öğrencilere mayo giydirmek yerine eşofman giydirmektir buda şiddetle kaçınılması gereken tehlikeli bir husustur
Tüm laik kardeşlerime esenlikler dilerim.

alıntıdır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Laikliğin Yedi Zımbırtısı
laikligi zaman la bazı kesimler dinsizlik olrak çevirmiş........aksine laiklik dinin bizzat istismar edilmesini önlemektir.......yoksa laiklik milletin dinini yayayamması için getirilmiş degildir......bazı kesimler laikligin arkasına sıgınarak dini yok etmeye calımışlar..........laikligi kullan mişlardır.....tıbkı sahra arkadaşımızın yazdıkları selke cevirmişlerdir bebn böyle düsünüyor........................
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
RE: Laikliğin Yedi Zımbırtısı
LAiklik kapitalizmin hayatiyet bulması için gerekli olan birşeydir. Batı'dan hazır sipariş edilen bu kaypak ilke, oranın kültür ve medeniyyeti ile bize Anadolu halkının yozlaşmasına ve ahlaki saplantıya girmesine zemin hazrlamıştır ve neticesi günümüzde aşikar haldedir..

Zaman ve mekan üstü tek rejim İslam..
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-05-2008, Saat:11:20 PM, Düzenleyen: atesdevrimi.
münzevi_yürekli
Cvp: RE: Laikliğin Yedi Zımbırtısı
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:laikligi zaman la bazı kesimler dinsizlik olrak çevirmiş........aksine laiklik dinin bizzat istismar edilmesini önlemektir.......yoksa laiklik milletin dinini yayayamması için getirilmiş degildir......bazı kesimler laikligin arkasına sıgınarak dini yok etmeye calımışlar..........laikligi kullan mişlardır.....tıbkı sahra arkadaşımızın yazdıkları selke cevirmişlerdir bebn böyle düsünüyor........................

Ne demek efendim ne demek…
Laiklik dinsizlikmiş…
Değil efendim değil…
Böyle diyenler hissi davrandıklarından meseleye nesnel yaklaşamıyorlar…
Ve sonuç olarak da “laiklik dinsizliktir” gibi maalesef akli, dini ve bilimsel hiçbir verinin doğrulamadığı/ doğrulamayacağı bir hezeyanda bulunuyorlar…
Oysa ki…
Laiklik en koyusundan bir DİNdir!..Laiklik Dini!..
Bildiğiniz ve yukarıda da okuduğunuz üzere laiklik dininin kendine has itikadi ilkeleri, dini ritüelleri, ibadetleri, mabedleri vs vs si vardır…hele bizim memleketimizde...’on yılda on milyon’larca müntesibi, sempatizanı, savunucusu sairesi yetiştirilen, üretilen böyle bir fenomeni başka türlü tavsif etmek, büyük bir hata olur…
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:hadi yapma laiklik dindir ben dinler tarihin de boyle bi din okumadım valla************

himmmmmm???o halde "OKU"maya devam et...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:hadi yapma laiklik dindir ben dinler tarihin de boyle bi din okumadım valla************

yok dinler tarihi bitti simdi arapca okyorum:D:D senle ii gecinelim yaw fazla girmeyelim bir biri mize alttn alalım*******olur mu fikirlerimizi sunalim kabul ederiz etmeyiz*****olmazmı*****dalgaya alma ha ha cşddiyim***** vakitler
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

yok dinler tarihi bitti simdi arapca okyorum:D:D senle ii gecinelim yaw fazla girmeyelim bir biri mize alttn alalım*******olur mu fikirlerimizi sunalim kabul ederiz etmeyiz*****olmazmı*****dalgaya alma ha ha cşddiyim***** vakitler
peki, sana da iyi vakitler.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.