eğer gerçekten ortada bir put olduğuna inanıyorsan, evet onun karşısında esas duruşta durdurmana gerek yoktur. Ancak insanlar eğer gerçekten "ibadet şuuru" ile böyle bir hareket yapıyorsa, bu doğrudur. Ancak, geçmişi hatırlamak, çekilen çileleri anmak için bunu yapıyorlarsa bu olay puta tapmayla karşılaştırılamaz.
Şimdi eğer Atatürk ibadetini tam yapan dini bütün bir müslüman olsaydı, gene Atatürk'ün eserlerini okumak, heykelinin karşısında durmak yine aynı şekilde puta tapmaya benzetilecek miydi. mesele ortada bir büst bulunması mıdır, yoksa o büstün kafasının içindekilere midir itirazınız. Ben büst konusunun makyaj olduğunu düşünüyorum.
Türbeler de var ama insanlar türbelere gidip dua ediyor, adak adıyor, falan filan. Şimdi ortada bir resim ya da heykel yok, bütün olarak zatın manevi bedeni var karşınızda. Bir tarikata girdiğinizde şeyhiniz ağzınızdan girip tümü bedeninizi sarıyor, bu da sizin tarif şeklinize göre düşünürsek, bir çeşit puta tapma eylemi değil midir. Ama o zaman karşınıza cemaatleri almış oluyorsunuz. Tabiyki dini bütün olmayan ibadeti yarım bir kişiyi karşınıza almak daha kolay ve en basit hedefleme yöntemi. Halbuki bunların hiç birisi put eylemi değildir. Şeyhinizin bilgilerinizin ağzınızdan girdiğini hayal ettiğinizde, bedeninizi saran aslında onun fikirleridir.
Dolayısıyla karşısında durduğunuz, Atatürk'ün maddi şahsiyeti değildir, sahip olduğu fikirler "**ancak hangileri= ülkeni kurtarmış olması, halkı bağımsızlık mücadelesine ikna edişi ve organizasyonudur"**. Karşısında durduğunuz put budur. Bu eğer putsa, elhamdülillah o zaman hepimiz putperestiz. Kurban olurum ben böyle putçuluğa. Sen bi bak bakalım memleketinde sahte şeyhten dervişten medet uman, böylelerinin karşısında put misali eğilip bükülen iki büklüm duranlara. Bi kıyasla bakalım hangisiymiş put olanı.
Ben konuya böyle yaklaştığımdan, yani detayı değil de bütünü görmeye çalıştığımdan dolayı böyle söylüyorum. Geriye mantıklı tek açıklama kalıyor: Devlete ve Atatürke karşı hareket adı altında insanların içindeki devlet düşmanlığını keşfetmeye yönelik ajan operasyonu. siz ve sizin düşüncenizdeki samimi kişileri de bunların kurbanları olarak görüyorum.
Daha dün emekli albay arif doğan açıkladı ne dedi arif bey: "jitem'i ben kurdum, hizbul-konturu ben kurdurttum.". Şimdi bi bakıyorsunuz birisi tam din karşıtı görünüyor, öteki tam dini savunuyor, can kan düşmanı kan davalılar: ama kankiler. :D
hocam bırakın Allaasen bu işleri ya. Bırakın kim ne nasıl yapıyorsa yapsın. dini özgürlük var bu ülkede. puta tapmak isteyen de yapar bi put tapar sana ne arkadaş. bu ülke laik bi ülke bi defa şeriat ülkesi değil. ama yapan da yok yani onu söyliyim.
daha bu teknolojide bu devirde bir şeyi put edinip de ona tapacak kadar mal bi insan bulunacağına gerçekten inanıyor musunuz. Ama birilerinin öyle inandığını zanneden bir başkalarının bulunduğunu görüyoruz. Ben de diyorum ki birisi eğer bir başkasının bir puta tapacak kadar aptal olabileceğine gerçekten inanıyorsa, o kişi ya yolunu şaşırmış ve saçmalamıştır, ya da işin içinde uzakdoğuya seyahat bileti meselesi vardır. :D