You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Laik dinin cuma namazını kılmayan müslümanların amacı nedir?

Forumcu
1-Laik devleti kabül etmediklerini açıkça ilan etmek içindir

2- Allah c.c nin emirlerine göre haram ve helallere göre idare edilmek içindir.

3-Kur'an ve sünneti uygulamak içindir.

4-kafir devletin idaresini kabul etmemektir.

5-Allah c.c nin kanunlarını beğenmeyip kanun yapan Laik devlete karşı geldiğini göstermek içindir.

6-Allah c.c nin hükümlerini beğenmeyip kendi hükümlerini geçerli yapanları kabul etmemek içindir.

7-müslümanın idaresinin kesinlikle şeriat idaresi olmasını istiyen

aksi halde o idarecilerle savaşın diyen Allah c.c nin emirlerini uygulamak içindir.neml süresini uygulamak içindir.

8-namaz öncesi abdest almak nasıl bir şartsa yani önemli bir unsursa kesinlikle yapılması şartsa Tağutu reddetmek de namaz öncesi bir şarttır.tağuta dua edenleri imam kabul edilmez.Tağutla ilgili ayeyleri uygulamak içindir.

9-tevbe -108 ci ayeti uygulamak içindir.

10-peygamber efendimiz mekke döneminde ebucehil idaresi altında cuma namazı kılmadığı içindir.peygamberimize ümmet olduğumuzu Laik idareyi kabül etmediğinizi anlatmak içindir.

11-Laik dine inanmak hemde islam dinine inanmak münafıklık olduğunu bildiren ayetlere karşı gelmemek içindir.sadece islam dinini kabul ettiğimizi göstermek içindir.

12-Laik dini ve laik hutbeyi kabul etmediğimizi ispatlamak içindir.

13-mk ve arkadaşlarının haclılarla birlik olup yaptığı devrimleri kabul etmemek bunlara dua eden sözde imamlara amin dememek içindir.

14-Laik din ile islam dini arasında olan bir ayağı laik dinde diğer ayağı islam dininde olanlarda kıldıkları namazın geçerli olmadığını düşündükleri için cuma namazı kıldıklarına inanmayıp zuri ahır namazı ,öğle namazını ,vakit namazını kılmaktadır.bunu dediğimizde de kaza namazı kıldıklarını söyleyip Allah c.c nin cuma namazından sonra dağılın dediğini uygulamadıklarını göstermek içindir.

15-inşallah vakit namazlarımızı kılıyoruz. gerçek,doğru bir cuma namazı kılmak içindir.

İNŞALLAH ALLAH C.C NİN EMRETTİĞİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN UYGULADIĞI ŞEKLİYLE CUMA NAMAZI KILMAK BİZLERE NASİP OLUR

ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Degerli onuri Kullanicisi Apr 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2010, Saat:08:46 AM, Düzenleyen: onuri.
Profesör
RE: Laik dinin cuma namazını kılmayan müslümanların amacı nedir?
kardeşim öncelikle yazınızı okumadım...yorum yazmaktaki tek amacım şudur...sz veya bir başkası laik din diye tabir ettiginizde ben çok rahatsız oluyorum bunu da tekrar dile getirmek istedim..
din demek...
Din, insanları saâdet-i ebediyyeye ya'nî sonsuz saâdete, huzura götürmek için Allahü teâlâ tarafından peygamberleri vâsıtasıyla gösterilen yol demektir...

yada türk dil kurumuna göre de din...

"Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum, diyanet" ve "Bu nitelikteki inançları kurallar, kurumlar, töreler ve semboller biçiminde toplayan, sağlayan düzen"...

şu laik din kelimesini kullanırken dikkat edin...hiçbir tabire uymuyor kelimeniz...Ben din dendiginde sadece islam anlarım...digerleri görüş, inanış, cehalettir...ben rahatsızlıgımı dile getirdim...yazınızı okuyanlara iyi okumaLar size de hayırlı günLer....
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
size söluyorum kılmayan arkadslar ülkeyi bu kadar kötuleyenlerın ülkede ne işi war defolun gidin ülkeden . sen ne yapdın bu ülkenin bu halından kurtulması ıcın böle forumlarda yazmakla konusmakla olmuyor . Darul Harpciler

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2010, Saat:12:42 PM, Düzenleyen: onuri.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2010, Saat:12:39 PM, Düzenleyen: onuri.
Administrator
Namaz kılmayarak mı protesto ediyorsunuz!!!
Cuma namazı kılan dinden mi çıkıyour..!!!!!
Müslümanlığından mı şüphe ediyorsunuz..
Artık çoğu vakit namazı kılmıyor milletimiz tembelleşmiş Bir Cuma namazı kılıyor onuda artık yasak derseniz bilemiyorum.
Alparslan hepimizin dedesi.Hepimiz Osmanlıyız sadece siz değil..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

[color=#0000CD]Namaz kılmayarak mı protesto ediyorsunuz!!!
Cuma namazı kılan dinden mi çıkıyour..!!!!!
Müslümanlığından mı şüphe ediyorsunuz..
Artık çoğu vakit namazı kılmıyor milletimiz tembelleşmiş Bir Cuma namazı kılıyor onuda artık yasak derseniz bilemiyorum.
Alparslan hepimizin dedesi.Hepimiz Osmanlıyız sadece siz değil..[/color
[/quote]

inşallah bütün kardeşlerimiz istisnasız beş vakit Namazımızı kılıyoruz.

peygamber efendimizin sahabeyle yaşadığı gibi evlerde cemaat olup kılıyoruz.

sözde ki laiklerin cuma namazına katılmayışımızın nedenlerini yazdım.

bu yazdığım nedenleri geçersiz kabul ediyorsanız diyeceğimiz birşey yoktur.

inşallah kelimei şehadet getirip bozmayan herkes müslümandır.

kim bozarsa da müslümanlıktan çıktığının hükmünü ayetlerde veren Allah c.c dir.

hüküm ,karar,rütbe,ünvanı veren Allah c.c dir.

insanları müslüman ve kafir diye sınıflandıran Allah c.c dir.

arada gidip gelenleri münafık diye adlandıran da Allah c.c dir.

münafıkların cehennemin en alt yerinde olacağının hükmünü de veren Allah c. c. dir.

Alpaslanı yazmam hakkımda yazılan yazıya cevaptır.

insanlara doğruyu gerçeği anlatırsak her insan inşallah namazını kılar.nankörlüğü kimse sevmez.

insanlarımız peygamberlerin putları kırdığını biliyor.

sözde müftü koltuğunun arkasına putu asıp peygamberimizin kutlu doğum haftasını kutlarsa bu tiyatro olur.komedi olur.

insanları dinden uzaklaştırır.

inşallah dosdoğru olalım bir dine inananlar olalım.

Allah c.c yardımcımız olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2010, Saat:01:02 PM, Düzenleyen: onuri.
Profesör
ben sizin herhangi bir dine mensup olup olmadıgını bilemem Allah bilir en dogrusunu... sadece laik din ifadesinden rahatsızım bunu belirttim...gerisi size kalmış kardeş
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
HAYATIMDA HIC BIR ZAMAN LAIK OLMADIM OLMAM DA BU SONUCU NERDEN CIKARDIN KAFANIZA GORE UYDURMA SEYLERLE AYETLERIN BASINI SONUNU KIRPARAK KENDINIZE UYARLIYORSUNUZ. TEVBE KONUSUNA GELINCE EDERIZ HERGUN TOVBE EDIYORUM BEN . AMA SENINDE ETMEN LAZIM CUMA NAMAZINDA HUTBEYI DINLEMEK FARZDIR . 3 CUMA NAMAZINI KILMAYANIN CENAZE NAMAZI KILINMAZMIS KARDES

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.