You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

'kutsal' göreve hizmet

'kutsal' göreve hizmet

General
'kutsal' göreve hizmet
Okul’a yani 'modern okul’a inanan birisi değilim. Okul, sistem içersinde daha en başından ‘devlete inandırmak’ vazifesiyle konumlandırılmış bir mekanizmadır yalnızca ve işlevselliği de bundan ibarettir. Geriye dönüp baktığımda, öğrendiğim hiçbir şeyi okuldan öğrenmediğimi ve temel eğitim icrasının ancak kalıp dökme sistemiyle mümkün olabildiğini görüyorum. İvan İlich reklam ajansı der okul için, ben o kadar radikal düşünmüyorum ama modern okul’dan -arkadaş edinimi ve bi parça sosyallik- dışında bir şey çıkmayacağı ortada.
Medreseler mektep’e yenildiğinden beri maalesef durumumuz budur. Türkiye ölçeğinde öğretmenlik mesleği ise; para karşılığı yapılan, kutsallığı rejim eliyle fetişleştirilmiş, görevi devlete inandırmak olan metal yorgunu yalnız bir şövalyeliktir zaten. Özveriyle, canla başla ve idealizm aşkıyla bu büyük 'kutsal' göreve hizmet edenlerin ateşini söndürecek her türlü caydırıcı önlem titizlikle alınmıştır, hiç merak etmesinler. Küçük Prens'in Eğitim Bakanı olması umut verici bir şey olsa da, durum budur. Ama arkadaşlar iyidir.

g.adıgüzel
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.