You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kutlu doğum denen tefrika

Cezalı Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar.

Bugünlerde bir kutlu doğum etkinliği söz konusu.

Dinimizin tefrikaya karşı hassasiyeti belli olup resulullah'ın doğum günü de rebiul evvel ayının 12'si, bu yıl itibariyle 11 Aralık 2016 tarihine isabet etmektedir.
Yine buna mukabil resulullah'ın doğum tarihinin miladi karşılığı olan bu yıl yanılmıyorsam 20 Nisan deniliyordu, bu tarihte de "alternatif" bir etkinlik diyanetin de içinde dahil olduğu "tefrikacı" bir ekip tarafından sunulmuştur.

Müslümanların bu fitneye kanmamaları gerekir. Dinimizce kutsal sayılan günler ve haftalar bellidir. Bir ecnebi uydurması olan miladi takvime uyuyoruz diyerek dini günleri bu tarihlere göre ayarlamak hafif tabirle bidattır.
Herkesi özellikle uyarıyorum.

Kutlu doğum haftası etkinliği yapacaksanız mevlid kandilinin olduğu haftaya yapın. Dinimizde hangi günlerin mübarek olduğuna İngilizler mi karar verecek?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kutlu doğum denen tefrika
Diyanetin bu etkinliklere önderlik etmesine şaşıyorum ..

insanların dini hassatiyetini peygamberine olan sevgisini kullanıyorlar...bir kişiye bunun yanlış olduğunu kutlu doğum haftası diye bir şey yok deseniz sen Müslüman değilmisin diyor icon
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-04-2016, Saat:10:13 AM, Düzenleyen: Noyan.
Cezalı Üye
Kutlu doğum denen tefrikayı pimi çekilmiş el bombası gibi müslümanların tam ortasına attılar. Karşı çıkarsan kafir misin, savunursan bidat ehli misin.

Evet en acısı diyanetin de bu işin içinde olması.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Allame boyundan büyük laflar ediyorsun, etme.

Kutlu doğum haftasını sanki İngilizlerin direktifi ile kutluyormuşuz gibi söylemeni de anlayamıyorum. Etkinlikler 20 Nisana sığmıyor Nisan ayının tamamını kapsıyor hatta Mayıs ayında bile kutlamalar devam edebiliyor.

Diyanetin dahil olduğu bir etkinlik değildir bu. Bizatihi diyanetin 80 li yıllada başlattığı ve Peygamber sevdası taşıyan yüreklerin son yıllarda coşturduğu bir etkinliktir bu.

Bu etkinlik Mevlit kandiline alternatif değildir, art niyet taşıyıp alternatif olarak yapanlar varsa Allah onları ıslah etsin. Mevlit kandilinin yeri başkadır bunun yeri başka.

Kaldı ki eğer bidat arıyorsanız Mevlit Kandili de bidattır diyenler var. Yani Peygamberimiz aleyhisselatu vesselamın dünyaya teşriflerinden mesrur olmanın yanlış olduğunu düşünen tartışan insanlar var.

Peki ne yapılıyor bu etkinlilerde; Kuran tilaveti, salavatlar, tekbirler, ilahiler ve sohbetler. Müslümanlar bundan nasıl olur da rahatsız olurlar?

Sanki hayatını hicri takvime göre düzenliyormuş gibi, eğer Mevlit kandili zamanında kutlamalar yapılsın gibi masum bir temenni varsa, basit bir cevap vereyim. Hicri gün yıl içinde sürekli dönüyor ve kış günlerine denk gelebiliyor. İnsanları kışın ortasında, yağmurda, karda meydanlarda toplamak ne kadar doğru olur. Bugün insanların aklında hangi tarih olarak iz bırakacaktı?

Kutlu doğum bundan böyle 20 nisan değildir, nisan ayının tamamı Kutu Doğum ayıdır.
Yani Nisan ayı deyince artık 1 Nisan değil Kutlu doğum ve dolayısıyla Aziz peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselam geliyor insanların aklına.

Yapılan hayrın farkında mısınız?
Neyin karşısında olduğunuzun farkında mısınız?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
o zaman adına kutlu doğum haftası denmesin...kutlu doğumu ülkemize yerleştiren F.G ...şahsen benim ilk algım bu oluyor

ayrıca konu dinen yaşanan birşeylerden rahatsız olmak değil sende biliyorsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
peygamberimizi hergün analım...göstermelik günlerde anmak gerçek müslümanlıkmı...ben bütün yıl elime kuran almayacağım ..sırf o hafta olduğunda harıl harıl kuran okuyacağım...hayır mı gösterişmidir bu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Gösteriş için yapan varsa onlara ithafen yazabilirsiniz. Gösteriş için Kuran okumanın yanlış olduğunu buyurun yazın. Konu başlığını da buna uygun değiştirelim.

Ama Kutlu doğum yapanlar gösteriş içindedir diyemezsiniz. Böyle bir genelleme yapamazsınız. Bu bilmeden de olsa iftira olur.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Sonuçta biz neticeye bakacağız. Kutlu doğum haftası etkinliği harici bir etkinliktir. Dini geleneğimizde böyle bir hafta bulunmamaktadır. İçindeki etkinliklere lafımız olamaz ve olmayacağını zaten bilirsiniz. Ayrıca bunun bidat kısmına da bakacak olursa dini günlere tümden bidattır, şirktir diyenler de vardır. Günümüz uygulaması bunun orta yoludur. Evet mübarek günlerin bazen kışa, bazen yaza denk gelmesi bidat olduğunu düşünenler açısından bir dengelemedir. Böylece her yıl aynı coşkuyla kutlayamazsın. Orta yolu odur işte.

Ayrıca noyan'ın dediğine katılıyorum. kutlu doğum ilk yaygınlaştığı zamanlarda da FG'nin doğum günü olduğu lanse edilmiş ve tartışılmıştı. Bu yüzden işin o kısmı zaten yeterince rahatsız edici. Ben FG'den rahatsız değilim, ancak öyle bir algı var ve FG'ye karşıt kesimlerce bundan rahatsız olunması ve bunun müslümanlar arasına nifak sokması da beni ayrıca rahatsız ediyor.

Unutmamak lazım ki dini günleri belirleyen islam alimleri, bunun etkisini, faydasını, zararını, hepsini göz önünde bulundurmuşlardır illa ki. Şimdi basitçe düşünürsek bizim için kutsal olan bir ay var zaten, o da ramazan ayıdır. Ayrıca Recep ve Şaban aylarına da hürmet göstermekteyiz. Kutsal günlerimiz de yine bellidir. Kendimiz böyle icatlar çıkarırsak sonuçlarını da iyi hesaplamamız lazım. Ülkedeki laiklerle ramazan ayında bile ufak tefek sürtüşmeler çıkıyor. Ancak bunlar büyümüyor. Çünkü bir had var ve o had iki tarafça aşılmıyor. Bunları islam alimleri illa ki hesaplamıştır. İkinci bir ayı böyle kendi kafanızdan öne sürüyorsunuz, belki had aşılacak ve başka mahzurlar ortaya çıkacak.

Tamam her gün bayram olsun, her gün etkinlik olsun, yılın 365 günü dini etkinlikle geçsin, buna kim iştirak eder? Herkes ülkeden kaçar gider. Zaten dinimizin ibadet anlayışına da ters bu. Her şey kararında güzel, aşırıya kaçtın mı oralarda sıkıntı başlıyor. Bu günleri ayarlayanlar bunların hepsini göz önüne almıştır muhakkak. Yeni bir icad çıkarman için evvelki islam alimlerine ve imamlara muhalefet etmeyi göze alıyorsun demektir. O zaman da onlardan üstün bir ilmin olduğunu ortaya koyup kanıtlayacaksın. Yok öyle bedava.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-04-2016, Saat:11:08 AM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
Yönetici
Terörist ve Müslüman avcısı Fethullah Gülen Kutlu doğumu suistimal ettiyse bunda samimi Müslümanların suçu yok.

Kutlu doğum etkinlikleri Hicri 300 lü yıllardan beri kutlanagelen bir gelenek halini almıştır.
Yani yeterince eski bir kutlama. Ama Nisan ayında kutlanması yeni.

Anneler Günü
Babalar günü
sevgililer günü
yeşilay haftası
orman haftası
yılbaşı
noel kutlamaları
nisan 1 günü

velhasılı her gün ve haftalar kafirler tarafından işgal edilmiş bir Müslüman olarak ben rahatsızlık duyuyorum.

Mesela ben size sorayım hangi günün Kudüs günü olduğunu biliyor musunuz?
Hangi hafta Hz.İbrahim haftası biliyor musunuz?

Peki neden Hz. Meryem haftası yok.
Hz.Hatice haftası.
Vahdet haftası
Kuran haftası
İmanlı gençlik haftası.
İlmi-amil haftası.
Sünneti anlama haftası.
Müslümanların kardeşliği haftası.
....
Bu böyle uzar gider. Neden bunlar yok. Bunların olmamasından rahatsız olmuyorsunuz. bir el atıp yardımcı olmuyorsunuz üstüne üstlük bir de yapanlara laf ediyorsunuz.
Efendim riyakarmış, efendim şu gün olsunmuş, şu gün olmasın mış. Efendim fazlaymış, noksanmış, eksikmiş.

Yahu eksik eksik eksik eksik. Noksan noksan noksan noksan. Allah için ne yaparsan yap bunu biliyoruz eksiktir noksandır.

Bunu neden dile getirip duruyorsunuz. Neden Yapanların şevkini kırıyorsunuz? Neden eksikler aşağı eksikle yukarı anlatılıp duruyor.
Birileri kalkıp Rızayı İlahi için eksik, noksan bir şeyler yapıyor. Efendim noksan yapıyorsun diye sesler yükseliyor.
Yahu adamlar yapıyor, sevinsene Allah için sevinsene. Yapamıyorsun-yapmıyorsun bari yapanı taşlama. Eksikse eksik, noksansa noksan.

Beğenmiyorsanız bari susun. Desteklemiyorsanız bari köstek olmayın.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.