You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

LoadinG....*
RE: KURANI ANLAMAK...
Alıntı:II - Kur'ân'da bulunmayan hükümler koymak,

BEN BU CÜMLEYİ REDDETTİM.

CÜNLENİN NE ANLATTIĞI AÇIK VE NET.

ŞİMDİ SİZE DE AÇIK VE NET SORUYORUM, (Laf kalabalığına gerek yok)

PEYGAMBER KUR'ANDA BULUNMAYAN HÜKÜMLER KOYABİLİR Mİ ??????

Kardeş koyabilir veya koyamaz diyeceksiniz.....!!!!!!!

Bu kadar basit......
[/quote]
sen bu cumleyı reddettım dıosn ne anlıosn bundan bız Peygamber efendımız (SAV) kur-ânı degısdırmısdır demıoruz !!!!!
sadece hadıslerle bazı seylerı kesınlesdırdı ornegın namaz !!!

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bende dıyorum kı buharı,tırmızı,muslım,nesaı,Ahmet bın HAMBEL(ki mezhep alımıdır) ve namazla ılgılı yada dıger konularla ılgılı hadıs aktardıgım kımseler ehlı sunnet hadıs alımıdır ve bu kımseler naklettıgı hadısler sahıhtır ve ehlı sunnet kıtaplarda uydurma hadıs yoktur!!!!!!!!!...

dın konusunda bırazcık bılgı sahıbı olsaydn;

Peygamberimizi ALLAHIN KARDEŞİ İLAN EDERİZ.....
(Hz. İsa oğlu olduğu için bizim peygamberimiz ,İsa'nın amcası olsun ki ondan büyük olsun...!!)

bu sekılde yazmanın bıle buyuk gunah oldugunu bılırdın,belkı bı zıyaretcı gelecek sıteye okuyacak bunları yalnıs anlayıp uyacak yada nasıl bır ıslamı sıte deyıp kotuleyecek(gunahı sana).belkı bı dınsız gelcek ımam hatıplı bu ıste deyıp onyagıyı kuracak kafasında(gunahı sana)...(hrıstıyanlar boyle dusunerek ve yazarak gunah dustuler)...buyuklerımız derler kı:ınsanın fıkrı ne ıse zıkrı de odur...
vesselam....bu da son cevaptı sana..bu zıkre sahıp bırıyle bırak fıkır alıs verısı yapmayı empatı bıle kurmam...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-02-2010, Saat:11:43 AM, Düzenleyen: taha yusuf.
Forumcu
Saygıdeğer Kardeşim,

Bu yazım da size son cevabım olacaktır:

Öncelikle hiç merak etmeyiniz ,benim yazımda ,bir hata veya GÜNAH
yoktur, bil'akis SEVAP vardır.

[/quote]
bende dıyorum kı buharı,tırmızı,muslım,nesaı,Ahmet bın HAMBEL(ki mezhep alımıdır) ve namazla ılgılı yada dıger konularla ılgılı hadıs aktardıgım kımseler ehlı sunnet hadıs alımıdır ve bu kımseler naklettıgı hadısler sahıhtır ve ehlı sunnet kıtaplarda uydurma hadıs yoktur!!!!!!!!!...
[/quote]

Diyorsunuz...

Kardeş benim de anlatmak istediğim şu idi:

YÜZDE YÜZ SAHİH (GERÇEK-HAKİKİ) hadis yoktur...
iSahihliği konusunda arap din adamlarının ekseriyetinin sahihtir dediği,hadisler vardır..
Bir konu üzerinde behsettiğiniz o din adamları fikir ekseriyetine varabilirler,ancak benim o fikre katılmama hakkım ve yetkim vardır....

Örnek olarak ben HANEFİYİM, İMAM-I AZAM HAYRANIYIM...,
Ancak İmam-ı Azama ait katılmadığım fikir ve düşünceler de vardır.....!!!
GERÇEK OLAN ,SAHİH OLAN KUR'ANDIR...Sebep:

KUR'AN YAZILI OLARAK, DELİLLİ OLARAK GELMİŞRTİR, GERÇEKTİR-SAHİHTİR...

Yazılı olarak delilli olarak bize gelmiş,intikal etmiş hadis YOKTUR.
HADİSLERİN TAMAMI RİVAYETTİR, RİVAYET OLARAK GELMİŞTİR.

Bu nedenle: bir hadis için:
PEYGAMBERİMİZ SÖYLEMİŞTİR.. DİYEMEZSİNİZ, DENİLEMEZ...

PEYGAMBERİMİZDEN RİVAYET EDİLDİĞİNE GÖRE DİYEBİLİRSİNİZ,ÖYLE DENİR.....TÜM İSLAM DİN ADAMLARI DA BÖYLE DERLER.....

Son olarak Peygamberimizin tüm söyledikleri SADECE VE SADECE
Kur'anın ve ayetlerinin açıklamalarıdır....
Peygamberimiz de bizim gibi Kur'anın dışına çıkmaz,çıkamaz
peygamberimize de kur'an dışına çıkma ,kur'an dışı hükümler verme
yetkisi verilmemiştir.....

Selam sevgili kardeşim....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
[i]II - Kur'ân'da bulunmayan hükümler koyar: Rasûlü sünnetiyle Kur'ân'da bulunmayan bazı hükümler de koymuştur. Zaten Kur'an ona helal ve haram koyma yetkisi vermiştir. Nitekim: "O peygamber ki, kendilerine iyiliği emreder, kötülükten men'eder, onlara güzel şeyleri helal, çikin şeyleri haram kılar." (el-A'raf, 7/157) ayetiyle "Kendilerine kitap verilenlerden 'a ve ahiret gününe inanmayan 'ın ve Rasulü'nün haram kıldığını haram saymayan ve hak dinini din edinmeyen kimselerle, boyun eğip kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın." (et-Tevbe, 9/29) ayeti bunu ifade etmektedir.

Rasulü bizzat kendisi de: "Şüphesiz Rasulü'nün haram kıldıkları daAllahın 'ın haram kıldığı gibidir." buyurmuştur. (Darimi, Mukaddime, 49; İbn Hanbel, IV,132; Tirmizi, İlim, 10; İbn Mace, Mukaddime, 2)

Buradan anladığım Kuranda olmayan değilde , Kurandan yola cıkarak hüküm koyma, hükümleir genişletme, açıklama manasını anlıyorum,,,,

Yoksa Peygamber kendinden uydurdu manasına gelen kurandan olmayanı koymak...gibi cümleyi kullanmak yanlış olur....

Teşekkürler...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.