You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuranda mecaz yokmu?

Kuranda mecaz yokmu?

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Kuranda mecaz yokmu?
hakikatin mahallini karıştırdığın için mecaz anlıyorsun hala! kalbin gözü başka şeydir, vucudun gözü başka şeydir... sen buna mecaz dediğimi sanıyorsun... kapının kolu desem sen bana mecaz dedin dicen ben öyle demiyorum ben diyorum ki kapının kolu nasıl ki kapıya göre hakikat ise bizim kolumuz da bizim için hakikattir.. mesala nasıl ki Allahın gözleri sıfatları mecaz değil bir hakikat ise bizim gözlerimizde bize göre hakikattir, mecaz değildir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
seninle işimiz var sanırım, gözlerimiz derken göz sıfatı çoğul kullanılıyor bunun benzeri sıfatlar çoktur mesala kuran da Allah yine kendisine el sıfatı nispet eder bunu iki el olarak nispet eder.. bunlar hakkında mecaza gidilemiyeceğine dair ittifak vardır... mecazın nefyi teşbihi gerektirmez... Allahın sıfatları kullarınkine benzemez... karadamlalar güzel alıntılar yapmış biraz oku onu istersen..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
bununla kastolunan normal görmektir bu da mümkin olmadığı için mecaz dediğinde kalbin azalarını otomatikmen iptal etmiş oluyorsun mecazı ispatlayacam derken bir hakikati inkar ediyorsun bu senin hala her hakikatin kendi mahalli vardır, kaidesini idrak edemediğinden kaynaklanıyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
aynı şeyleri terennüm etmek bir şeyi değiştirmiyor ortada bir iddia var ve ispat sadedinde sunulmuş bir birşey yok...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-02-2013, Saat:11:55 AM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.