You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuranda mecaz yokmu?

Kuranda mecaz yokmu?

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Kuranda mecaz yokmu?
Ben neyin delilini yazacam mecaz var diyen sensin var diyen delil getirir, iddia makamında olan sensin.. senin delilini ben mi yazacam... ne kurandan ne sünnetten mecaz vardır diye bir karine getiremezsin... bir kere örnek vererek delil getirilmez.. ama ben yinede anlayasın diye örneklerini açıkladım... kasabaya sor ayetini getirmişsin burada zaten karye-el-ictima toplanma kökünden geldiği için mecaz olmadığını açıkladım... bir de ip demişsin... burada da ip değil Allahın ipi olduğunu izah ettim.. bir de kanat örneğini getirmişsin cenah kelimesi de zaten müşterake kelimelerden olduğunu söyledim... kanatlarını indir diyor, bura da senin dediğin gibi anlasak mecaz var desek gramer hatasına düşüyoruz, kanatlarını indir kelimesi geçiyor... normal kanat olsa indirilmez.. bu da her hakikati kendi mahalline göre anlamamandan kaynaklanan bir hatadır.. ve örneklerden delil sunulmaz...
kuranın türçeye çevirilmesi ile alakası da yok.. adam çevirirken mecaz yaptı diye biz kuranda mecaz var diyemeyiz.. bu ilmi bir yaklaşım değil...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Mecaz diye bişey yok diyenler mecazın anlamını bilmiyor bence , mecaz ; farklı yada benzeşen bir kelime ile anlatılmak istenen şeyi anlatma sanatıdır , dünyadaki bütün dillerde ve günlük hayatımızda vardır , bir kişi Allah ın varlığını bulmak için beyninde mecaz a başvurması gerekiyor , farklı bişeyin içinden , doğa olayından Allah ı bulması gerekiyor ki Allah ın varlığına ulaşabilsin , hakikatlerin çoğu mecazda saklıdır , Allah yağmurun yağışına , yer ile göklere bak diyor kendisini bulmamız için , kendisini yer ile göğün mecazı içerisinde gizliyor , felsefenin temeli mecazdır zaten . ( Mecaz yok diyorsanız adam yere göğe bakar Allah yok der ozaman haklı olur . ) Düşüncemizden mecazı sildiğimizde insan Allah a bile ulaşamaz , düşüncenin özü mecazdır zaten , yanlış düşünemezmi insan evet düşünür o zaman sapıtır evet ama sapıtacak insanlar var diye mecazı hayattan silmek abestir . Kurandan bişey düşüneceğimiz zaman ise muhkemsiz düşünmemek lazım , bide düşündüğümüz şeyin en doğrusunu Allah bilir demek lazım . Allah muhkem ( kitabın anası ) ayetler ile düşünce ufkumuzda sapıtmamamızı sağlıyor , sadece mecazla düşünenler elbette sapıtırlar . Desenki Allah ın kendi bildiğinde , kuranın özünde mecaz yoktur dersen Allah hakikatı biliyor evet Allah a göre mecaz yoktur ona herşey açık , kelimeyi yaratan o çünkü , ama bize göre mecaz var gibi algılıyoruz biz dersen amenna , ama kuranda bizim algımızda bile mecaz yok dersen Allah ın kendisi müteşabih var diyor kuranda , bizim anlamamıza göre mecaz var yani , o ayeti nereye attın diye sorarlar sana , mecazı asla düşünme , müteşabihle ilgili asla tefekkür etme yorum yapma diyormu Allah ? ( bu arada normal kanat indirilmez demişsin , indirilirde , açılırda , uçulurda , hem mecaz yok diyon mecazı sen yapıyon normal kanat değil diyon ne biliyonda mecaz yapıyon normal kanat olsa diyon , anormal kanatmı diyor ayette kanat kanattır işte öyle kabul et mecaz yok madem : )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-01-2013, Saat:06:17 PM, Düzenleyen: e2828.
Profesör
haklısın.o mealı okuyan da kadın ve erkek aslında elbıseymıs deyıp bugune kadar bıldıgım hersey yalanmıs meger dıyerek hayatı tekrar yorumlamaya baslayacaktır.
bırakın Allah askına ayetlerle hadıslerle ugrasmayı.namazı tam kıldınız orucu tam tuttunuz,Allaha karsı gorevlerınızı tam yerıne getırdınız,artık sıra kurandakı mecazlara geldı.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
selefin itikadı ile "Allah insan gibi oturur" diyenin itikadı arasında fark olduğunu tekrar hatırlatıyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
e2828, aç bi tefsir oku bi zahmet yaa
ayetleri alıp alıp yok bunda böyle mi diyor, şunda şöyle mi demek istiyor demekten kurtulursun
ne dersin...

önce bi tefsir oku ama güvenilir kaynak olsun Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tabıkı var.anlamak ıcın gelene anlatmak lazım bunu.
Allahın mekanı olmadıgını mekandan munezzeh oldugunu asagı yukarı her musluman bılır.hıcbırsey bılmıyorsa mekandan munezzehtır lafzını bılmeyen yoktur.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.