You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran Okumanın Fazileti

Kuran Okumanın Fazileti

Yönetici
RE: Kuran Okumanın Fazileti
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: CaxYAwkW8AAwbmk.jpg]

Mushaf dışında sözler bulup,
bunlar da Allah'tandır demek nedir yahu ?
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Vahiy olduğunu söylemiyoruz zaten. Bak dino peygamberimize bir olay geliyor adam kadına kendisine itaat etmediği için vurmuş peygamberimizde diyor ki o zaman kısas uygulayalım o sırada ayet iniyor kendine itaat etmeyen karına hafifçe vurabilirsin diye. Burdan çıkan sonuç Allah peygamberin yanlışını düzeltiyor. Söyledikleri diğer şeyler (sahih hadislerden bahsediyorum) doğru ki Allah onu uyarmıyor bu konuda ayet göndermiyor. Neymiş kardeşim demek ki Allahın peygamberin sözlerinden bundan haberi var ve buna müsaade ediyor. Sen Allahın müsaadesini reddediyorsun. Biz de bu nedenle Uydurma hadisleri kabul etmiyoruz. Araştırma gereksinimi duyuyoruz gerçek mi değil mi diye ki bu zaten yıllar önce yapılmış uydurma hadisler belirtilmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Önünüzde Maide 68, bu ayete iman edersiniz veya etmezsiniz, size kalmış. Hadisler konusunda da Dinozor ile tamamen görüş birliği içindeyim.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Force incil ingilizcemi indirilmiş hangi dilde indirildi biliyorsan bizi aydınlatırmısın gülücük))
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ben Matta Incilini kabul ederim. Hz. Isa Allahın elçisidir, bunu biliyorum.

57/HADÎD-27: Sonra onların izleri üzerinde elçilerimizi birbiri ardınca gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik; ona İncil'i verdik ve onu izleyenlerin kalplerinde bir şefkat ve merhamet kıldık. (Bir bid'at olarak) Türettikleri ruhbanlığı ise, Biz onlara yazmadık (emretmedik). Ancak Allah'ın rızasını aramak için (türettiler) ama buna da gerektiği gibi uymadılar. Bununla birlikte onlardan iman edenlere ecirlerini verdik, onlardan birçoğu da fasık olanlardır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Force bilerek mi yapıyorsunuz;yoksa,ajanmısınız nesiniz Big Grin

Sana kimsenin İsa(a.s)a indirileni inkar et dediği yok.

Şimdi senin okuduğun meal,o meali yazan kişinin Kur'an'dan

OKUYUP-ANLADIĞI MI?

yoksa yazdığı o meal

KUR'AN MI ?
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bak dostum, senin dinin sana, benim dinim bana. Allah din günü aramızda hüküm versin. Ama şunu bil ki, Tevrat ve Incil'den vahiy dışında paylaşım yapmadım. Üçü birbirini destekliyordu. Yanlış olduklarını iddia edebilir misin?

Israiloğullarının başlarına gelenlere bakın, Rabbin sözleri ile elçisini reddettikleri için oldu herşey.

Alıntı:‘Bu halk dudaklarıyla beni sayar,
Ama yürekleri benden uzak.
Bana boşuna taparlar.
Çünkü öğrettikleri, sadece insan buyruklarıdır.’ (Incil/Matta)

4- Işte namaz kılanların vay haline,
5- Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,
5- Gösteriş yapmaktadırlar,
7- Ve 'ufacık bir yardımı da' engellemektedirler. (Maun Suresi)

Tevrat-Yeşeya Bölümü:

Diyorlar ki, 'Oruç tuttuğumuzu neden görmüyor, İsteklerimizi denetlediğimizi neden farketmiyorsun?"

Bakın, oruç tuttuğunuz gün keyfinize bakıyor, İşçilerinizi eziyorsunuz.

Orucunuz kavgayla, çekişmeyle bitiyor. Bugünkü gibi oruç tutmakla Sesinizi yükseklere duyuramazsınız.

İstediğim oruç bu mu sanıyorsunuz? İnsanın isteklerini denetlemesi gereken gün böyle mi olmalı? Kamış gibi baş eğip çul ve kül üzerine mi oturmalı? Siz buna mı oruç, RAB'bi hoşnut eden gün diyorsunuz?

Benim istediğim oruç, Haksız yere zincire, boyunduruğa vurulanları salıvermek, Ezilenleri özgürlüğe kavuşturmak, Her türlü boyunduruğu kırmak değil mi?

Yiyeceğinizi açla paylaşmak değil mi? Barınaksız yoksulları evinize alır, Çıplak gördüğünüzü giydirir, Yakınlarınızdan yardımınızı esirgemezseniz,

Işığınız tan gibi ağaracak, Çabucak şifa bulacaksınız. Doğruluğunuz önünüzden gidecek, RAB'bin yüceliği artçınız olacak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Biz İsa(a.s) indirileni inkar etmiyoruzki sen soruma cevap ver!!!
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.