You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran Okumanın Fazileti

Kuran Okumanın Fazileti

Kıdemli Üye
RE: Kuran Okumanın Fazileti
Abi gerçekten bilmiyorum anlamamda bu işlerden
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şöyle bir şey hissediyorum :

İncil'i okuyorsa hristiyandır, ya da olacaktır, ya da olma riski vardır.
O yüzden mi saçmalık deniyor ?
Tevrat ve İncil aşağılanmaya mı çalışılıyor ?

Halbuki Allah'ın kelamının 'bir' olduğu ortaya çıkmakta.

Kur'an okusa (kendi dilinde) çoğu hristiyan müslüman olur ancak,
hiçbir müslüman hristiyan olmaz incil okuyarak.

Anlayışlarımızda ciddi farklar var.
Lütfen alınganlık ve dargınlık sebebi yapmayalım.
Önemli olan konuşabilmek.

Force hristiyan mı ki kiliseye gitmesi öneriliyor ?
Öyleyse de onun seçimidir ancak bence yanlış seçimdir.
Bunca bilgiden sonra İslam elçisini reddetmesi için bir sebep göremiyorum.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
İncil okumak insanı hristiyan yapar yada yapmaz mesele bu değil mesele İncil ile Kuran'ın bir tutulması güya Kuran'a tefsir edilmesidir.
İncil okunsun yada okunmasın sorun bu değil. Elinizde tuttuğunuz İncil ile Kurana aynı bakış açısı ile yaklaşılmasıdır.
Ne İncil Kuran gibi kutsaldır-ilahidir ne de Kuran İncil gibi bayağıdır.

Saçmalıklar buradan kaynaklanıyor.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sorun şu ki Force İncil ve Tevrat'ın değiştirilmiş olduğunu ve Kuran'ın onları ilga ettiğini görmüyor ya da bilmek istemiyor. Ayette bahsedilenin de sadece temel özellikler olduğunu düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kur'an önceki kitapları doğrulamak için inmemiş mi ?
Önceki kitaplar da Kur'an'ı doğruluyorlar.
Tahrif edilen kısımları hariç.
Ancak bu incil ve tevrat'ın tahrif kısımlarını görebilmek asıl mesele.
İncil'den okunan, Kur'an'a uymuyorsa, Hak'tan değildir.
Tıpkı hadisler gibi gülücük
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hıristiyanlar yapmış oldukları incelemede kendi kutsal kitaplarında iki yüz bin fark tespit etmişlerdir. İncil’in tahrif olduğu, bu kitapların birbirleriyle çelişip ters düşmesinden ve farklı bilgiler vermesinden açıkça anlaşılır. Mesela:
Matta İncili Yahya’nın, yemeyerek ve içmeyerek geldiğini haber verir. Markos İncili ise Yahya’nın, çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür. (11/18) (1/6)
Matta, Markos, Luka’ya göre İsa’nın cesedi alınıp, Kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna’ya göre ise, İsa’nın cesedi, bahçede olan bir kabre konmuştur.
Bir sayfadan aldım bu yazıyı. 200.000 farktan bahsediliyor. Ayırt et edebilirsen. onu ayırt etmek yerine açıp kuranda ne anlatılıyor diye bakmak bence daha hayırlı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hadisler zaten sınıflandırılmış Sahih hadislerde görüş birliği var diğerlerine inanma da "sahih hadis" yani adı üstünde. Hadislerde vahyin nasıl kırıntısı olmasın Allah'ın yanına başka biri çıkmadı Hz.Muhammed çıktı. Allah o kulunun yanlış bilgi vermesine müsade eder mi sence.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.