You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KURAN-I KERİMDEKİ DUA AYETLERİ

((Meksikalı))
FATİHA SURESİ

1. Bismillâhirrahmânirrahîm.

2,3,4. Hamd, Âlemlerin Rabb, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah’a mahsustur.
5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
6,7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

BAKARA SURESİ

32.Ayet:Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.

127.Ayet:Hani İbrahim, İsmail ile birlikte evin (Kâbe’nin) temellerini yükseltiyor, “Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin” diyorlardı.

128.Ayet:“Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.”

129.Ayet:“Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara âyetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.”

131.Ayet: Rabbi ona “Teslim ol” dediğinde, “Âlemlerin Rabbine teslim oldum” demişti

156.Ayet:Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler.

201.Ayet:Onlardan,“Rabbimiz!Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru” diyenler de vardır

250.Ayet (Tâlût’un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: “Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.”

255.Ayet: Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür

285.Ayet Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.”

286.Ayet:Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”

ALİ İMRAN SURESİ

8.Ayet: (Onlar şöyle yakarırlar): “Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.”

9.Ayet: “Rabbimiz! Şüphesiz sen, hakkında şüphe olmayan bir günde insanları toplayacaksın. Şüphesiz Allah va’dinden dönmez.”

16.Ayet: Onlar ki. Ey Rabbimiz! Biz muhakkak îman ettik, artık bizim için günahlarımızı bağışla ve bizleri o ateş azabından koru, derler.

26.Ayet: De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.”

27.Ayet: “Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin.”

35.Ayet: Hani, İmran’ın karısı, “Rabbim! Karnımdaki çocuğu sırf sana hizmet etmek üzere adadım. Benden kabul et. Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin” demişti.

38.Ayet: Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin” dedi.

53.Ayet: “Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber’e uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz.”

84.Ayet: De ki: “Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ’ya, İsa’ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz O’na teslim olanlarız.”

147.Ayet: Onların sözleri ancak, “Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et” demekten ibaretti.

191.Ayet: Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. “Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru” derler.

192.Ayet: “Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan, onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur.”

193.Ayet: “Rabbimiz! Biz, ‘Rabbinize iman edin’ diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al.”

194.Ayet: “Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığı ile bize va’dettiklerini ver bize. Kıyamet günü bizi rezil etme. Şüphesiz sen, va’dinden dönmezsin.”

MAİDE SURESİ

83.Ayet:Ey Rabbimiz iman ettik, bizi şahitlerle beraber yaz.

ENAM SURESİ

15.Ayet:Ben rabbime karşı gelirsem büyük bir günün azabından korkarım.

ARAF SURESİ

23.Ayet:’Ey rabbimiz! Biz kendimize haksızlık ettik. Sen bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen muhakkak ki zara edenlerden oluruz.

43.Ayet: Bizi doğru yola ileterek buraya kavuşturan Allah’a hamd olsun. Eğer Allah bize hidayet vermiş olmasaydı biz doğru yola giremezdik. Şüphesiz ki rabbimizin elçileri hakkı getirdiler.

47.Ayet: Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile birlikte bulundurma.

121.Ayet: Alemlerin rabbine iman ettik

126.Ayet: Ey rabbimiz bize bolca sabır ver ve canlarımızı Müslümanlar olarak al.

149.Ayet: eğer rabbimiz bize merhamet etmez ve bizi bağışlamazsa zarar edenlerden oluruz.

151.Ayet: Ey rabbimiz! Beni de kardeşimi de bağışla ve bizi rahmetine kavuştur.Sen merhametlilerin en merhametlisisin.

156.Ayet: bizim için dünyada da ahirette de iyilik yaz. Biz sana yöneldik.

YUNUS SURESİ

10.Ayet: Ey Allah’ım senin şanın pek yücedir…Alemlerin rabbi olan Allah’a hamd olsun.

85.Ayet: Allah’a güvendik. Ey rabbimiz bizi zalimler topluluğu ile sınama.

86.Ayet: Rahmetinle bizi kafirler topluluğundan kurtar.

HUD SURESİ

47.Ayet: Ey rabbimiz!hakkında bilgim olmayan bir şeyi senden istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve bana rahmet etmezsen hüsran uğrayanlardan olurum.

RA’D SURESİ

30.Ayet:O benim rabbimdir.O’ndan başka ilah yoktur.Ben O’na güvendim.Dönüş de yalnız O’nadır.

36.Ayet: Ben sadece Allah’a ibadet etmek ve O’na ortak koşmamakla emrolundum. Ben yalnız O’na çağırırım ve dönüşüm de O’nadır.

İBRAHİM SURESİ

35.Ayet: Ey rabbim! Bu şehri güvenli kıl. Beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut.

40.Ayet: Ey rabbim! Beni namaz kılanlardan eyle.Soyumdan gelenleri de. Ey rabbimiz! Duamı kabul eyle.

41.Ayet: Ey rabbimiz!Hesabın görüleceği günde beni, anne-babamı ve mü’minleri bağışla.

İSRA SURESİ

24.Ayet: Ey rabbim! Onlar küçükken beni eğittikleri gibi sen de onlara merhamet et.

80.Ayet: Rabbim! Beni (girdireceğin yere) doğruluk girdirişi ile girdir (çıkaracağın yerden de) doğruluk çıkarışıyla çıkar ve bana katından yardım edici bir kuvvet ver.

81.Ayet: Hak geldi batıl yok oldu. Şüphesiz batıl yok olucudur.

111.Ayet: Çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, düşkünlük sebebiyle dosta (ihtiyacı) bulunmayan Allah’a hamdolsun.

KEHF SURESİ

10.Ayet:Ey rabbimiz! Bize kendi katından bir rahmet ver ve bizi işimizde bir başarı hazırla.

14.Ayet: Bizim rabbimiz göklerin ve yerin rabbidir. Biz O’ndan başkasına tapmayacağız.Aksi takdirde, andolsun ki, çok saçma bir söz söylemiş oluruz.

24.Ayet:Ancak, ‘Allah dilerse’ (de).Unuttuğun zaman rabbini an ve de ki: ‘Umulur ki Rabbim bundan daha yakın bir başarıya iletir’.

38.Ayet: Ama. O Allah benim rabbimdir. Ben rabbime hiç kimseyi ortak koşmam.

MERYEM SURESİ

33.Ayet: ‘Doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kaldırılacağım gün selam (esenlik) benim üzerimedir’.

36.Ayet: şüphesiz Allah benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir; O’na kulluk edin. Şüphesiz doğru yol budur.

TAHA SURESİ

25.Ayet: De ki:Rabbim! Benim göğsüme genişlik ver.

26.Ayet:Bana işimi kolaylaştır.

27.Ayet: Dilimden düğümü çöz.

28.Ayet: Ki sözümü iyi anlasınlar.

29.Ayet: Bana ailemden bir yardımcı ver

114.Ayet: Gerçek hükümdar olan ALLAH cc yücedir. S ana vahyedilmesi tamamlanmadan Kuran(ı okuma) da acele etme ve : ‘Rabbim! İlmimi arttir!’ de.

ENBİYA SURESİ

4.Ayet: Dedi ki: ‘Rabbim gökte de yerde de (her) sözü bilir.O, duyandır, bilendir.’

83. Ayet:Eyyub(u) da (an). Hani o Rabbine: ‘Doğrusu bu dert bana dokundu ve sen merhametlilerin en merhametlisisin’ diye yakarışta bulunmuştu.

87. Ayet: Balık sahibi (Yunus’u) da (an). Hani o öfkeli olarak gitmiş ve bizim kendisini darlığa sokmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıkların içinde: ‘Senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Ben zalimlerden oldum’ diye yakarışta bulunmuştu.

89.Ayet: Zekeriya(yı) da (an). Hani o: ‘Rabbim beni yalnız başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın’ diye yakarışta bulunmuştu.

112. Ayet: (Peygamber) dedi ki: ‘Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Şüphesiz bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı kendinden yardım istenen Rahman’dır.’

MÜ’MİNUN SURESİ

28.Ayet: Sen ve beraberindekiler gemiye yerleşince: ‘Bizi zalimler topluluğundan kurtaran ALLAH’a hamdolsun’ de.

29.Ayet: Yine de ki: ‘Rabbim! Beni kutlu bir konak yerine indir. Sen konuklayanların en hayırlısısın’.

39.Ayet: Dedi ki: ‘Ey Rabbim! Beni yalanlamalarına karşılık sen bana yardım et’.

93.Ayet: De ki : ‘Ey Rabbim! Onlara vaad edileni bana mutlaka göstereceksen,

94.Ayet: Rabbim! Bu durumda beni bu zalimler topluluğunun içinde bırakma’.

97.Ayet: De ki : ‘Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım

98.Ayet: Ve onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım Rabbim!’.

109.Ayet: Doğrusu kullarımdan bir grup: ‘Rabbimiz! Biz iman ettik. Bizi bağışla ve bize merhamet et. Şüphesiz sen merhamet edenlerin en hayırlısısın’ diyordu.

118.Ayet: De ki: ‘Rabbim! Bağışla ve merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın’.

FURKAN SURESİ

18.Ayet: Derler ki: ‘Seni tenzih ederiz. Senden başka dostlar edinmemiz bize yaraşmaz. Ancak sen onları ve atalarını yararlandırdın, onlar da zikri unuttular ve böylece helake uğrayan bir topluluk oldular’.

65.Ayet: Onlar: ‘Ey Rabbimiz! Cehennem azabını bizden sav. Şüphesiz onun azabı devamlıdır’ derler.

66.Ayet: ‘Doğrusu çok kötü bir karargah ve çok kötü bir kalış yeridir’ (derler).

74.Ayet: Onlar: ‘Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve soylarımızdan göz aydınlığı olacak kimseler ihsan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl!’ derler.

ŞUARA SURESİ

83.Ayet: Rabbim! Bana hüküm (ilim ve hikmet) bahşet ve beni Salihler kat.

84.Ayet: Sonra gelenler arasında benim için bir doğruluk dili ver.

85.Ayet: Nimetleri bol cennetin (naim cennetinin) mirasçılarından eyle.

87.Ayet: İnsanların yeniden diriltilecekleri gün beni utandırma.

88.Ayet: Malın ve oğulların bir yarar sağlamayacakları gün.

89.Ayet: Sadece (küfür ve nifaktan korunmuş) temiz bir kalp ile gelen (in yarar göreceği gün)’.

169.Ayet: ‘Ey Rabbim! Beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar.’

NEML SURESİ

19.Ayet: (Süleyman) onun bu sözüne gülümsedi ve dedi ki: ‘Ey Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi, senin hoşnut olacağın Salih amel işlememi bana ilham et ve rahmetinle Salih kullarının arasına kat’.

KASAS SURESİ

16.Ayet: ‘Rabbim! Ben kendime haksızlık ettim,beni bağışla!’dedi. (Allah cc ) da onu bağışladı. Şüphesiz O çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.

21.Ayet: Bunun üzerine korkuyla etrafı gözetleyerek oradan çıktı. ‘Rabbim! Beni zalimler topluluğundan kurtar’ dedi.

24.Ayet: Hemen onların (sürülerini) suladı. Sonra gölgeye çekilip: ‘Rabbim! Doğrusu bana indireceğin hayıra muhtacım’ dedi.

55.Ayet: Onlar boş söz işittiklerinde ondan yüz çevirirler ve : ‘Bizim yaptıklarımız bize sizin yaptıklarınız sizedir. Size selam olsun. Biz cahilleri benimsemeyiz’ derler.

ANKEBUT SURESİ

26.Ayet: Ona Lut iman etti. (İbrahim): ‘Ben Rabbime hicret ediyorum. Şüphesiz O güçlüdür, hikmet sahibidir’ dedi.

30.Ayet: O da: ‘Rabbim! Şu bozguncu kavme karşı bana yardım et’ dedi.

FATIR SURESİ

34.Ayet: Derler ki: ‘Bizden tasayı gideren Allaha cc hamdolsun. Şüphesiz Rabbimiz çok bağışlayıcıdır, şükrün karşılığını bolca verendir’.

35.Ayet: Ki O, bizi kendi lütfuyla kalınacak yurda yerleştirdi. Burada bize ne bir yorgunluk dokunur, ne de bir bıkkınlık dokunur.

SAFFAT SURESİ

99.Ayet: Dedi ki: ‘Ben Rabbime gideceğim. O beni doğru yola iletecektir.

100.Ayet: Rabbim, bana Salihlerden olan bir (çocuk) bahşet’.

ZÜMER SURESİ

11.Ayet: Dedi ki: ‘Ben dini yalnız Ona halis kılarak Allah’a ibadet etmekle emrolundum,

12.Ayet: Ve ben Müslümanların ilki olmakla emrolundum’.

13.Ayet: De ki: ‘Şüphesiz ben, eğer Rabbime karşı gelirsem büyük bir günün azabından korkarım’.

14.Ayet: De ki: ‘Ben dinimi yalnız ona halis kılarak Allah’a ibadet ediyorum.’

46.Ayet:De ki: ‘Ey gökleri ve yeri yaratan, gizliyi de görüneni bilen Allahım! Aralarında ayrılığa düşmüş oldukları konularda, kullarının arasında sen hüküm vereceksin’.

MÜ’MİN SURESİ

7.Ayet: Arşı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar Rablerini hamd ile tesbih ederler, Ona iman ederler ve iman edenler için mağfiret dilerler: ‘Rabbimiz! Rahmet ve ilim yönünden her şeyi kuşattın. Tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azabından koru.

8.Ayet: Rabbimiz! Onları ve babalarından, eşlerinden ve soylarından Salih olanları kendilerine vaad ettiğin adn cennetlerine sok Şüphesiz sen güçlüsün, hakimsin.

9.Ayet: Ve onları kötülüklerden koru O gün, kimi kötülüklerden korursan ona rahmet etmişsindir. İşte bu, büyük kurtuluştur’.

ŞURA SURESİ

10.Ayet: Hakkında ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allaha cc aittir. ‘İşte benim Rabbim olan Allah cc budur. Ben Ona güvendim ve ona gönülden yönelirim’.

ZUHRUF SURESİ

13.Ayet: Onların sırtlarına binmeniz sonra onlara bindiğinizde Rabbinizin nimetini anmanız ve (şöyle) demeniz için: ‘Bunu bize boyun eğdiren (Allah cc) ın şanı pek yücedir, yoksa biz bunu (hizmetimize) yanaştıramazdık.

14.Ayet: Ve biz elbette Rabbimize döneceğiz’.

26.Ayet: Hani İbrahim babasına ve kavmine şöyle demişti: ‘Doğrusu ben sizin taptıklarınızdan uzağım.

27.Ayet: Ancak beni yaratan müstesna. Şüphesiz O beni doğru yola yöneltecektir.

28.Ayet: Ve bunu (tevhit inancını) kendinden sonra gelecekler içinde kalıcı bir söz kıldı. (Artık) umulur ki dönerler’.

CASİYE SURESİ

36.Ayet: O halde hamd, göklerin rabbi, yerin rabbi, alemlerin rabbi olan Allah’adır.

37.Ayet: Göklerde ve yerde ululuk Onundur. O güçlüdür, hikmet sahibidir.

AHKAF SURESİ

15.Ayet: Biz insana anne babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve güçlükle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi 30 ay sürer. Nihayet ergenlik çağına erip 40 yaşına varınca der ki: ‘Rabbim! Beni, bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmeye, senin hoşnut olacağın Salih amel işlemeğe yönelt ve benim için soyumu da Salih eyle.Şüphesiz ben sana tövbe ettim ve ben Müslümanlardanım’.

KAMER SURESİ

10.Ayet: Bunun üzerine o da: ‘Ben yenik düştüm, yardım et!’ diye Rabbine dua etti.

HAŞR SURESİ

10.Ayet: Onlardan sonra gelenler de derler ki: ‘Rabbimiz! Bizi ve imanda bizi geçen kardeşlerimizi bağışla. İman edenlere karşı kalplerimize bir kin koyma. Rabbimiz! Şüphesiz sen şefkatlisin, merhametlisin’.

MÜMTEHİNE SURESİ

4.Ayet: İbrahim’de ve onunla beraber olanlarda sizin için güzel bir örnek vardır. Hani onlar kavimlerine demişlerdi ki: ‘Biz sizden ve Allah’tan cc başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi inkar ettik ve siz Allah’a cc bir olarak iman edinceye kadar bizimle sizin aranızda ebedi düşmanlık ve kin belirmiştir’. Yalnız İbrahim’in babasına: ‘Senin için elbette mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah’tan cc gelecek olana karşı senin için bir şeye gücüm yetmez’ demesi müstesna. ‘Rabbimiz sana güvendik, sana yöneldik ve dönüşte sanadır’.

5.Ayet: ‘Rabbimiz! Bizi inkar edenler için sınama (konusu) kılma ve bizi bağışla ey Rabbimiz! Şüphesiz sen güçlüsün hikmet sahibisin’.

TAHRİM SURESİ

8.Ayet: Ey iman edenler! Gönlü etkileyen (nasuh) tevbe ile Allah’a cc tevbe edin. Olur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlere sokar. O gün Allah cc peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandırmaz. Nurları önlerinden ve sağlarından koşar: ‘Rabbimiz! Bizim nurumuzu tamamla ve bizi bağışla. Şüphesiz sen her şeye güç yetirensin’.

FELAK SURESİ

1.Ayet: De ki: ‘Sabahın Rabbine sığınırım,

2.Ayet: Yarattığı şeylerin şerrinden,

3.Ayet: Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,

4.Ayet: Düğümlere üfleyen kadınların şerrinden,

5.Ayet: Ve haset ettiği zaman hasetçinin şerrinden’.

NAS SURESİ

1.Ayet: De k: ‘İnsanların Rabbine sığınırım,

2.Ayet: İnsanların hükümdarına,

3.Ayet: İnsanların ilahına,

4.Ayet: O sinsi vesvesecinin şerrinden,

5.Ayet: Ki o. İnsanların göğüslerine vesvese verir,

6.Ayet: Gerek cinlerden, gerek insanlardan (olur)’
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: KURAN-I KERİMDEKİ DUA AYETLERİ
MAŞALLAH diyorum
Allah razı olsun ..
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: KURAN-I KERİMDEKİ DUA AYETLERİ
Allah razı olsun güzel bi derleme olmuş.

ben bunlaır burdan kopyalayıp "kur'andan dualar" konusuna yapıştırıyım :sırıtık:
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.