You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran'ı Anlamak ve Yaşamak

Yeni Üye
Bazen düşünüyorum neden bu durumdayız diye. Sonra bir bakıyorum ki herkes kendini kandırıyor. Kainatı yaratan yüce Allah c.c. bir his vermiş insanın içine sen beynini kandırsanda kalbin ve ruhun hep arayış içinde. Arkadaşlar içimde bir his var. Ben kendime müslümanım diyorum ama ruhum bu söylemle tatmin olmuyor hep bir şeyler eksik sanki. Bir yerde bir yanlış var. Bu kutsal din yanlış yaşanıyor ve yanlış uygulanıyor gibi hep doğrusunu arama çabasında kalbim. İnsanlar dinini kendi çıkarlari için, cehennemde yanmamak ve cennete gitmek icin bencilce sevap toplamaya calismalari bana tuhaf geliyor. Benim ruhum beni yaratanı istiyor. Ben Allah a kavusmayı onun rızasında olmayi arzuluyorum. Cennet ve cehennemi hic dusunmuyorum. İbadetlerimi Allah rizasi icin yapmaya calisiyorum. Bu duzende bir yanlislik var. Evrenin ve insanligin yaratilisinda yanlis anladigim bir nokta var sanki. Gece tirnak kesilip kesilmeyecegini yada cinsel iliskiyle iftarin acilip acilmayacagini tartisacak ve bu tartismalarin cevabini verecek kadar basit bir din olmamali bu. Farkli birseyler var. Hissediyorum ancak aciklayamiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-05-2016, Saat:10:37 PM, Düzenleyen: Khancey.
.
RE: Kuran'ı Anlamak ve Yaşamak
Aslında siz birçoğumuzun bakmayı beceremediği pencereden bakmayı başarmış gibisiniz. çok farklı bir seviyede seyir halindesiniz.Bu idrak en nihayetinde arayışınızı bulmayı icab ettirir..Başka bir çıkar yolu yok..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
hurafelerden ekmek yiyenleri hoca diye nitelendirmek doğru olmaz sanırım..Şu sözü unutmamak gerekiyor, "kusursuz olan müslümanlar değil, İslamiyettir"
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Bugün derste hocamız derste
Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız ayetini anlatıyordu...
Aslında bizler islamiyetin temel noktasını kaçırıyoruz ve rabbimizle aramıza perdeler çekiyoruz...
İslamı güzelce yaşayıp tebliğ etmek varken gereksiz birçok şeylerle uğraşıyoruz...
Bir diğer noktada günmüz cahilliği..
Hz alinin dediği gibi ilim bir nokta idi onu cahiller çoğalttı demişti..
Butür konularda hep buyüzden çıkıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.