Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kuran Anayasamız, Hz. Muhammed Rehberimiz,Cihad yolumuz...
Kuran Anayasamız, Hz. Muhammed Rehberimiz,Cihad yolumuz...
Zariyat Suresi
50-"O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.
51-Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım...................................resule itaat allah a itaattir derken bu ayetlerden bahsetmediği ne malum , burda konuşan resul olduğu belli değilmi ? 200 sene sonra toplanan hadislere uy demiyor kuranda , resule uyun diyor , resulün vahiy olan konuşmaları zaten kuranda olduğu ortada , burada konuşan kim ? '' deki '' yok ayetin başında , daha da bir sürü böyle ayet var , resulün konuştuğu belli değilmi ?, cevap veremssiniz o zaman nereye gidiyorsunuz dönme dolap gibi ?
EN’AM 6/104. Doğrusu size Rabbiniz’den açık belgeler gelmiştir; kim görürse kendi lehine ve kim körlük ederse kendi aleyhinedir. Ben sizin bekçiniz değilim..........................ben sizin bekçiniz değilim diyor , burda kim konuşuyor ?
2 - 138 - Allah'ın boyasını esas alın. Allah'tan daha güzel kim boya vurabilir! Biz yalnız O'na kulluk ederiz..............................biz ona kulluk ederiz diyor , kim konuşuyor ? resule itaat Allah a itaatse , bak işte konuşan kim ? resul konuşmuyor Allah konuşuyor diyorsanız , Allah kendisinemi kulluk ediyor o zaman diye sorarlar sana ?
fatiha - 5 - Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
6 - Hidayet eyle bizi doğru yola,
7 - O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.................................kim konuşuyor , fatihada dua ediyor ? Allah kendisinemi dua ediyor ? resule itaat allah a itaattir işte bak resulün vahiy olan konuşmasıda demekki kuranda , hatta resul olan melekler ve ruhun vahiy olan konuşmalarıda kuranda olduğu apaçık belli , resule itaat Allah a itaattir , vahiy olan resul sözleride kurandadır , noldu işinize gelmedimi cevap veremiyorsunuz noldu kelamşör ?
*
........................................................................................................
[/quote]
kalemşör
Kuranın açıklaması olan sünnet tekrar ediyorum kurandaki ayetlerin açıklaması şeklinde gelen sünnet hangi mezhepte farklı 1 tane örnek getirmezsen şerefsizsin!
hadis demiyorum tekrar ediyorum kurandaki ayetlerin açıklaması olan temel sünnet hangi mezhepte farklı mesele namazın kaç vakit olduğu zekatın tafsili gibi net meselelerde hangi mezhepteki tek hadis çelişkili bir tane getirmezsen şerefsizin tekisin çok net söylüyorum samimi olmadığın için...
tekrarlıyorum kuranın açıklaması şeklinde gelen bir hadisi göstereceksin!
[/quote]
............................................................................................................
*
hepsi aynı hadis kitabında ya sen ona bak , o zaman onları ayırsalarmış , oh ne ala ; kuran açıklaması şeklinde dediklerinizi seçin , işinize gelmedimide , aradan bir kaç açıklama olmayan hadiside kat araya gagala ........ buhari , müslim , tirmizi , kütübi sittte , sahih kitaptır de , sonra dön ; yok canım kuranın açıklaması gibi olanlar korunmuştur de , eeeeee aynı kaynakta duruyor hepsi alt alta üst üste ; her cemaat kafasına göre seçsin oh ne ala , mezhebler birine sahih desin , diğerine demesin , kuranın açıklaması olduğu sünnet korunmuştur de bide , dönme dolap gibi dönmekten başka bişey yaptığınız yok ......... o zaman tek bir ortak kaynak yapıp yayınlasalardı , biz onların bu çelişkili durumunu çekmek zorunda değiliz ; senin anlattığın tarz neyin ne olduğu belli olmayan uyduruk bir sözde islam dinine hiç kimse inanmaz ben sana söylim , cahillerden aklı kıtlar müstesna tabi ............. yahudilerin bile dini kaynağı tek bir kitapta , hıristiyanların tek bir kitapta , eeee bizimkilere bak , keyif dini yapmışlar , buhari kitabı sahih diyor sonra ee şu hadis sahih değil , öbürü başka hadise sahih der , öbürü başka , şia başka hadis kitabı kullanır , diğeri başka , tam bir dönme dolap , sonra ben bu dönme dolapı söyleyince utanmadan çıldırıp küfür et bide .
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi