You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Kur'an Yolu
Şimdi hadisleri kullanarak,
Bakara 80-82 ile Meryem 71-72
ayetlerinin birbirini tekzip ettiğini kanıtlayın bana !
Hepiniz bir araya gelin ama,
Alpi, Allame, Force ... kim varsa gülücük
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2016, Saat:05:43 PM, Düzenleyen: Dinozor.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dinozor kardeşim, ben ne dedim ki? Yanıp yanıp çıkacağız diyenlerden bahsettim. Bunu kabul etmeyen ilk kişi benim.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Güya delilleri varmış demeliydim. En son bir kadınla tartışmıştım o söyledi delil var diye. Ben de göster dedim. Sen Kuranı bir kere daha oku dedi.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
BAKARA 80-82 hilafına bir hadis :

İmran İbnu Husayn radıyallahu anh anlatıyor:
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Muhammed aleyhissalâtu vesselâm'ın şefaati ile,
bir kısım insanlar cehennemden çıkacak, cennete girecektir.

Bunlara cehennemlikler denecektir."

Buhari, Rikak 513, Ebu Davud, Sünnet 23, (4740); Tirmizi, Cehennem 10, (2603).
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu hadiste de cehennemlikler çıkarılıp cennete sokulmuş.
BAKARA 80-82 hilafına...

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor:
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Cehenneme giren iki kişinin oradaki bağırtıları şiddetlenecek.
Allah Teâla Hazretleri: "Çıkarın bunları!" buyuracak. Onlara:
"Niçin bağırıyorsunuz?" diye sorulacak. Onlar:
"Bize merhamet edesin diye böyle yaptık!" diyecekler. Rab Teâla:
"Benim size rahmetim, gidip kendinizi ateşe atmanız şeklindedir!" buyuracak. Onlar gidecekler. Biri kendisini ateşe atacak. Allah da ateşi ona soğuk ve selametli kılacak. Diğeri kalkar fakat kendini ateşe atamaz. Allah Teâla hazretleri:
"Arkadaşının attığı gibi, seni de kendini atmaktan alıkoyan nedir?" diye sorar. Adam:
"Ey Rabbim, beni ondan çıkardıktan sonra oraya bir kere daha göndermeyeceğini ümid ediyorum!" der. Allah Teâla hazretleri:
"Haydi ümidini verdim!" der.
İkisi de Allah'ın rahmetiyle cennete sokulurlar."

Tirmizi, Cehennem 10, (2602).
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.