You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an okuyan gencin hikayesi (ÇOK GÜZEL)

Forumcu
--------------------------------------------------------------------------------

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder.Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar.Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve:
-'' Evladım! Biliyorsun Kur'an ,indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı , karşında ben varmışım gibi oku.''der.
Genç gider ve Kuran'ı hocasına okuyormuş gibi okur.Sabah huzuruna geldiğinde :''Efendim ,bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim.''' der.
Bunun üzerine hocası:
-''Pekela bu gecede Efendimiz'e okuyor gibi oku.'' der.Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebiler Serveri'nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece dikkatli okur.Ertesi gün de üstadına Kur'an'ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler.Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce:
-'' Bugünde o emin melek Cebrail 'in Efendimize (sav)tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku .''der.Talebesi ertesi gün hocasına gelip:
-vallahi hocam bugün ancak bir süre okuyabildim.''der.
Üstadı son adımı atar:
-''Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce RABBİMİZ'İN huzurunda okuyor gibi oku.Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor.''
Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der:

-Üstadım !Fatihadan başladım ilk ayetleri okudum! ama ''iyyake na'budu ''demeye bir türlü dilim varmadı.Çünkü 'SADECE SANA KULLUK YAPARIM !diyemedim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Kur'an okuyan gencin hikayesi (ÇOK GÜZEL)
rabbim her işimizde O'nun bizi görüyor idrakinde olmamızı nasip eylesin

sağol kardeş paylaşımın için
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: RE: Kur'an okuyan gencin hikayesi (ÇOK GÜZEL)
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:rabbim her işimizde O'nun bizi görüyor idrakinde olmamızı nasip eylesin

sağol kardeş paylaşımın için

Aminnn... paylaşım için saol kardeşş
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: Kur'an okuyan gencin hikayesi (ÇOK GÜZEL)
şimdi genc kuranı kerimi dogru duzgun okumuyomus yanı hmm
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.