fakire yetime ve esire sevdikleri yiyecekleri yedirdiler
"Biz size ancak Allah rızası için yediriyoruz.
sizden bir karsılık ta bir tesekur de istemiyoruz..
biz korkunç şidedtli bir gunden rabbimizden korakarız derler...
(76/Nisa 8 -10)
buna ben aciz bir mumin olarak yorum yapmak istiyorum anladığım ve aklımn izin verdiği kadarıyla inş.
bu ayetten de anlaşılıyorki nefis en buyuk dusmanımız ve ona hakım olanlar ne mutlu onlara çunku onlar cennetilktir inş.
ama gel gelelim hangimiz sevdiğimiz maddeleri bir başkasıyla paylaş biliyoruz
hangimiz bir yetim yada yardıma muhtac birini gurduğunde içinde su dusunce yi geçiriyor, ben bu gun onadan iyisem ve o benden aşağıysa buna gurulanmamam lazım tam tersine o kişiye yardım etmemiz lazım ki gurlanmadığımzı gustermek için...
wallahi bu dunya gelip geçici nice sultanlar yedi nice alimler yedi efnedimiz (s.a.v)"de
şehadet yurduna göç etmişken biz kim oluyoruzda bu dunyada baki olacakmış gibi yasıyoruz...
ölum hemn ensemizdeyken ve her anımız bizim için bir sahans bir kıstmek iken nasıl olurda bunalrı elimizn tersiyle itip dünyevi işlerlen mesgul oluruz....
kimse kimsiden ustun değildir,allah"ın (c.c.) yanında o bizi insaları muminlerr hepsini bir guruken nasıl olurda biz insanlar kendimizi bir başkasından ustun gururuz...
wallahi bu dunyada kazadığın para,mal,mulk sana ahiret yurdunda yara sağlamaz..
ne zamn bu kazdıklarını allah yolunda harcadın ozaman bu bu kazdıkların senin kurtarıcın olur aksisi ise ceheneme giden yolda size araç olur içine biner ve o dehşetli atşe varrısınız ne korkunç yerdir orası rabbim bizi o korkunç atesten korur inş.
ben hep sunu dusnurum benim bu dunyada sahip olduğum hiç birşey yok hersey o sonusuz rahamet ve ve kerem sahibi allah"ın dır(c.c.)..
biz sadce emanetçiyiz onun isteklerini ve emirlerini yerine gitirmek için bir araciyız..
son olrak rabbim bizi yetime öksuze yardıma muhtac insalara derman ola bileme fırastını verir inş.
allah"ın rahmeti ve berketi uzerinizden eksik olamz inş.
mehmet veys kardeşiniz burda cumlelerinde sizi kıracak ve uzecek bir cumle kurduysa allahtan korkar ve sizden helallık ister hakkınızı helal edin inş.
weesselamualeykum....