You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an- Fatiha (Açılış) Suresi ve Öğütleri

Kıdemli Üye
1-FATİHA SURESİ
Mekke'de inmiştir, 7 ayettir.

1.Bismillahirrahmanirrahim

2-4. Hamd, alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim, ödül ve ceza gününün sahibi olan Allah'ındır.

5. Ya Rab! Kulluğu sadece Sana ederiz, yardımı sadece Senden dileriz.

6. Bizi doğru yola ulaştır,

7.Kendilerine gazap edilenlerin ve sapıtanların değil, nimet verdiğin mutluların yoluna.

BU SUREDEN NELER ÇIKARDIM:

1-Allah'ın 99 isminden er-Rahman ve er-Rahim adlarının ne demek olduğunu öğrendim. (Esirgeyen, bağışayan)

2-Hamd (tespih, ibadet, kulluk ve itaat)ın sadece tüm herşeyin yaratıcısı olan Allah'a ait olduğunu ve O'nun ödül ve ceza gününün sahibi olduğunu ve O'nun bir diğer adı olan Allah'ı öğrendim.

3-Sadece O'na kulluk edilir ve yardım sadece O'ndan beklenir.

4-Hidayetin kaynağı Allah'tır.

5-Sapıtanların ve kafirlerin yolundan gitmemek için sadece Allah'a tapmak O'na itaat etmek gerekir.

Peki bu Açılış Suremizde siz neler öğrendiniz arkadaşlar? Yorumlarınızı bekliyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Kur'an- Fatiha (Açılış) Suresi ve Öğütleri
Allah razı olsun, sizin öğrendiğinizi öğrendim,
Allah daha derin manalar öğrenmeyi nasip etsin..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.