You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an'da Detaylı Olarak Namaz-3

Kıdemli Üye
21.NAMAZIN ÖDÜLLÜ OLDUĞU:
Maide Süresi 12:Allah, İsrailoğularından söz almıştı. İçlerinden on iki müfettiş göndermiştik... Allah şöyle demişti: " Ben, muhakkak sizinle beraberim. Namazı dosdoğru kıldığınız, zekatı verdiğiniz, peygamberlerime iman ettiğiniz ve onlara yardımda bulunduğunuz, (mallarınızı) Allah yolunda güzelce sarfettiğiniz takdirde, günahlarınızı mutlaka örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlere korum. Fakat sizden her kim de, bundan sonra küfrederse, dosdoğru yoldan sapmış olur.

22.ASIL DOSTLAR KİMDİR:
Maide Süresi 55Saskinizin asıl dostunuz Allah'tır, O'nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir.

23.EZAN VE KAMET:
Maide Süresi 58:Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.

24.İÇKİ VE KUMARIN NAMAZDAN ALIKOYDUĞU:
Maide Süresi 91:Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?

25.NAMAZIN GEREKLİLİĞİ:
Maide Süresi 106:Ey iman edenler! İçinizden birine ölüm (emareleri) geldiği zaman, vasiyet sırasında aranızdaki şahitliğin hükmü, kendi içinizden iki adaletli şahit, yahut yeryüzünde yolculuğa çıkmış iseniz, ölüm (emareleri de) size gelip çatmışsa, sizden olmayan diğer iki şahit tutmaktır. Eğer (bunlardan) şüpheye düşerseniz, namazdan sonra onları alıkorsunuz. Onlar da Allah'a şöyle yemin ederler: "Akraba bile olsa, yemini bir çıkar karşılığı satmayacağız, Allah'ın şahitliğini gizlemeyeceğiz. Aksi halde günahkârlardan oluruz".

26.KURAN'IN NAMAZ İÇİN TEK KAYNAK OLDUĞU:
Enam Süresi 4:Onlara Rab'lerinin âyetlerinden hiçbir âyet gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.

27.KUR'AN'DA NAMAZ VARDIR:
Enam Süresi 72:Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur.

28.EN DOĞRU KİTABIN KUR'AN OLDUĞU:
Enam Süresi 92:Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.

29:NAMAZDA SADECE ALLAH ANILIR:
Enam Süresi 162:De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.

30.NAMAZI KILANLARIN İYİLERDEN OLDUĞU:
Araf Süresi 170:Kitaba sarılanlara ve namazı kılmaya devam edenlere gelince, biz o iyilerin ecrini hiçbir zaman yitirmeyiz.

NAMAZDA TEMİZLİĞİN ÖNEMİ:
Müslim, Tahâret 1. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 86"Temizlik imanın yarısıdır."
Namazın tek kaynapı Kur'an-ı Kerim'dir. Eğer yetersiz kalırsa (ki sanmıyorum) hadislere bakılabilir. Bu araştırmalarımız devam edecektir. İnşallah namazı dosdoğru kılanlardan oluruz. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kur'an'da Detaylı Olarak Namaz-3
hakikat,Kur'an da detaylı anlatılan namaz hakkında konular açarak "Kur'an da namaz kılın yazar ama nasıl namaz kılınacagını bize hadisler öğretir" diyenlere karsı ayetlerle bilgilendirme mi yapıyorsun yoksa ben mi yalnış anladım durumu.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Amin .Allah Rahmeti Bereketi Hepimizin Üzerine Olsun.Namaz Dinin Diregidir.Emeginize Saglık

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kuranı en iyi anlayan ve yaşayan Resulullahtı. buna rağmen Cebrail a.s kendisi bizzat ona imam olarak nasıl abdest alınacağını ve hangi vakitlerde nasıl namaz kılacağını uygulamalı olarak öğretmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.