You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an'a Hiç Bu Açıdan Baktınız Mı?

Kıdemli Üye
Size sadece bir soru soracağım:

Bir gün ölümsüzlüğün sırrı bulunsa ve kıyametin de kopmayacağı anlaşılsa Kur'anı terk eder misiniz?

Bunu hiç düşündünüz mü? Lütfen cevap bekliyorum...
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kur'an'a Hiç Bu Açıdan Baktınız Mı?
Asla!!!

La ilahe illallah Muhammedun(s.a.s) resulullah
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-03-2015, Saat:12:14 AM, Düzenleyen: Yar!!!HârVar.
Uzman
Bir şey Kur'an-ı Kerim ile zıt düşüyorsa o şey yanlıştır. Zaten bizim hayatımızda bir çok doğru-yanlış da bu hakikate göre şekillenmiştir. Böyle bir şey hiç düşünmedim. Buna en yakın düşüncem Allah acaba herkesi affedip direkt cennete alır mı olmuştu. Elbette Allah herşeye kadir ama Allah bir imtihan var diyorsa bu söylediğini yapar. Bu tip şeyler düşünmek anlamsız ayrıca tehlikeli.

Allah en doğrusunu bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kur'anda asla yanlış bir şey yok zaten. Yani günümüze kadar çok bilim ilerledi ama bir ayette bile çelişki yoktur.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Kuranı kerimi hiçbir şekilde terk etmem.Ölümsüzlüğün sırrıda kansere bile henüz kesin çözüm bulunamamışken imkansız benim gözümde .Kıyametin kopmayacağını tespit etmegi hiç söylemiyorum bile.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeş ölümsüzlüğün sırrıda bulunmaz, kıyametin kopmaması da sözkonusu bile olamaz çünkü Kuranı Kerimde bunlar bildiriliyor Kuranı Kerimsizde bir hayat düşünülemez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ALLAH sözünde duranların en hayırlısıdır..kıyamet birgün gelecek diyorsa gelecek..ve zamanı onda gizlidir

Yaradan isterse ölümsüzlüğü çözebilirler..hadi çözüldü diyelim..biz sadece ölümden korktuğumuz için kurana sarılmıyoruz ki...

müslüman ALLAH a iman ettiği için O'nun gönderdiklerine de iman eder...biz ALLAH için sever ALLAH için buğz ederiz..ve ALLAH için iman ederiz...kurana da ALLAH için sarılırız...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ayet açık, Her nefs ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz. bu ayet üzerine ölümsüzlüğün bulunma ihtimalini düşünemem.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ölüm olmasaydı, kıyamet kopmasaydı da asla ve asla Rabbimi sevmekten ve ona ittibadan ayrılmazdım, sevgi ebediyeti ve akabinde ittibayı getirir.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.