You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'ân'ı biz anlayamayız diyen geri zekâlıdır!

Kur'ân'ı biz anlayamayız diyen geri zekâlıdır!

Administrator
RE: Kur'ân'ı biz anlayamayız diyen geri zekâlıdır!
Videoda hak verdiğim katıldığım yerler var.Şunu demeden edemeyeceğim Kuran-ı Kerim bir hikaye kitabı mı onu her seviyede insan anlayıp hüküm çıkarsın ! Herkesin zekası eşit değildi. Okuyup anlayıp derken sapıtanlarıda gördük.Bu yüzden sadece okumak değil hadis ve tefsirden de yararlanmak gerekir diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Tabiki oyle olsa Kur'a herkesin önünde oyuncak olurdu haşa..Anlamak ve hüküm çıkarmak farklı şeyler zaten..Bazı çevreler var onlerine ayet getirdiğimiz de biz bunu anlamayız ancak alimlerimiz bilir diyen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yanlış anlayıp milleti yoldan cikaranlara ne demeli
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuran anlaşılmazlar, algı bozuklukları kitabı değildir. bütüncül şekilde okunursa kendi kendini tefsir eder/açıklar.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hadisleri bir kenara atamassiniz.
Attığınız zaman kurani yanlış anlarsınız
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hadislerin öncelikle Rasule ait olup olmadığını tespit etmekte geliştirilen usuller var, bunların da zanni olup olmaması ya da akideyi etkileyip etkilemeyeceği şeyleri hep ayrıntılı konular. Kuran tek başına kendisini açıklamada yeterlidir iddiası Kuranın açıkladığı bir şeydir rahatça savunabilirim, fakat sahih hadislerin çoğu da zaten Kuranda çizilen peygamber şablonunun dışında kalmaz.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
doğru tabi, Kuranda geçen bir kavmin hikayesini bir tarihçi elbette avam birisinden daha iyi ve daha derin bilir

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.