You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kulum beni nasil bilirse ben öyleyim..

General

Bir gün Yahya Peygamber yolda giderken İsa Peygambere rast geldi. Gördü ki, Hazret-i İsa (a.s) güler yüzlü, hoş gönüllü ve büyük bir sevinçle gelmektedir. Meğer ki, Yahya Peygamber Hazretleri daima kırgın mahzun bir gönül ve yaşlı gözlerle korku ve ürperti içinde olurlarmış. Hz. Yahya (asm), Hz.İsa'nın (asm) bu hali karşısında şöyle buyurdular:
- Ey İsa ! Sanki yüce Allah'ın kahır ve azabından emin olmuş ve hiç korkmuyormuş gibi güler yüzlü ve sevinçli yürüyorsun !
İsa Hazretleri de :
- Ey Efendi ! Sen de sanki yüce Allah'ın lütuf ve rahmetinden ümidini kesmiş, fazlını, ihsanını ve yardımını unutmuş gibi gamlı ve korkulu geziyorsun , der.
Bu farklı görüşler karşısından birinden birisinin yanlış fikirli olduğu düşüncesi ağır basar. Kimin doğru kimin yanlış fikirli olduğunu öğrenme arzusu oluşur. Ve iki peygamber de aralarında hangisinin tavrı, daha güzel ve faziletlidir diye Cenab-ı Hak tarafından hükmedilip bildirilinceye kadar her ikisi de yerlerinden ayrılmamak ve kalkıp, başka bir yere gitmemek üzere anlaşırlar.
O anda Cebrail (a.s) gelir. Bunlara selâm verip aziz ve celil olan Allah u Teâla'dan haber getirdiğini bildirir.
Kâinatın Rabbi şöyle buyurur :
- “Yaratılmışların sevgilisi ve âdem oğlunun yanında ulu ve yüce olanı, hakkımda zannı iyi olandır.”
“ Ene inde zannî abdî bî.”
“ BEN, KULUM BENİ NASIL ZANNEDİYORSA ÖYLEYİM.”
Bu cereyan eden hadise, her meselede hüsnü zan beslememizi bize öğüt vermiş oluyor. Her şeyi iyiye yorumlamanın doğru bir davranış olduğunu gösteriyor.
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Kulum beni nasil bilirse ben öyleyim..
BEN, KULUM BENİ NASIL ZANNEDİYORSA ÖYLEYİM.”
Bu cereyan eden hadise, her meselede hüsnü zan beslememizi bize öğüt vermiş oluyor. Her şeyi iyiye yorumlamanın doğru bir davranış olduğunu gösteriyor.
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Kulum beni nasil bilirse ben öyleyim..
çok manidar bir kıssa...
emeğine sağlık
Sanma şahım herkesi sen sadıkâne yâr olur.
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur.
Sadıkâne belki ol âlemde serdâr olur,
yâr olur ağyâr olur serdâr olur didâr olur.

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor;
Bir hilal uğruna, yâ Rab, ne Güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!..
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni târîhe!" desem, sığmasın!!!...
M.Akif ERSOY

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.