You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KÜFRETMEK HANGİ AHİRET YIKIMLARINA SEBEP OLUR?

Profesör
Maalesef bu çirkin hal bazılarında refleks haline gelmiş, en basit bir olayda bile bu çirkin kelimeler kullanılıyor.

Ebû Hüreyre r.a.'dan rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz s.a.v. şöyle buyurdu:
"YEDİ HELÂK EDİCİDEN KAÇININ!" Sahâbîler:

"Ey Allahın Resûlü! Bunlar nelerdir?" diye sordular. Peygamberimiz s.a.v.:

"Allah'a ortak koşmak, sihir (büyü) yapmak, Allah'ın haram kıldığı bir nefsi haksız yere öldürmek, faiz yemek, yetim malı yemek, savaş meydanından kaçmak, EVLİ, NAMUSLU VE HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİ OLMAYAN KADINLARA ZİNA İSNAD ETMEKTİR." buyurdu.

Buhârî, Vasâyâ 23, Tıb 38, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145, Ebû Dâvûd, Vasâyâ 10; Nesâî, Vasâyâ 12
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: KÜFRETMEK HANGİ AHİRET YIKIMLARINA SEBEP OLUR?
bu sövmek manasına da gelir mi? öyle hatırlıyorum ki altını çizerek belirttiğin kısımda suçsuz kimselere zina iftirası atmanın günahlığı anlatılıyor peygamber tarafından, ki bunu güçlendiren ayetler de var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
belki sizde duyuyorsunuzdur öyle küfür ediyorlar ki, Allah kitap deyip sayıştırıyorlar ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evet öyle sövenler de var, Allah ıslah etsin
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Hayatta en cok nefret ettigim sey, birde iyi halt ediyormus gibi boburlenerek soylenmesi yok mu.. Hele hele kizlarin yapmasi kadar utanc verici birsey yok diye dusunuyorum.
Allah islah etsin.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kurtulması en zor şeylerden birisi, ağız alıştı mı düzeltmek gerçekten zor, neticede günlük hayatta (özellikle yakın çevreyle) konuşurken kelimeler üzerinde çok düşünmeyiz, alışkanlık haline geldikten sonra beyin - kulak algılamaz bile. Rabbim farkına varabilenlerden eylesin bizi ve çevremizdekileri...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.