You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Küfre Rıza Küfürdür

Küfre Rıza Küfürdür

Forumcu
RE: Küfre Rıza Küfürdür
Bu tür yazıların benim için okumaktan bile kaçtığım soğuk bir tarafı var her nedense.Okumadan kaćmak istiyorum.☺
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Okumak istememeniz yazıların belki biraz uzun olmasındandır yada şeytanın verdiği bir vesvese olabilir. Ama ilk emri unutmayın.

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ = Rabbinin adıyla OKU.

Besmele çekip okuyun. Okuyun ki bilgi sahibi olasınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2016, Saat:08:33 PM, Düzenleyen: Senusî.
Forumcu
Uzun oldugundan olabilir.Birde küfür kelimesi bana itici geliyor,tekfircileri filan hatırlıyorum. Allahin ilk değil bütün emirleri baş gözüstüne.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-01-2016, Saat:01:19 PM, Düzenleyen: mişa.
Forumcu
Not: Bu konuda aşırı giderek, haram işleyenleri tekfir edenler, hatta küfür ve şirk olmayan meselelere küfür ve şirk diyerek Müslümanları tekfir edenlerden beriyim.Benim savunduğum tekfir bu aşırıcıların uyguladığı tekfir değil. Ben, Allah (c.c), Rasulü ve İslam alimlerinin üzerinde kafir olduklarına dair icma ettikleri kişilere kafir derim.

Böyle düşünmenize sevindim.
Hayırla kalın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yani bir kafirin kafir olduğunu bilemezsek, sorana da bilmiyorum dersek kafir mi oluyoruz?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Tamam şimdi anladım.

Bu sefer başka şey sorayım.

Birinin şirk işlediğine nasıl karar vereceğiz?
Bazısı Kuran ı yorumlarken bir durum belirliyor, bu duruma uygun olmayanların şirk işlediğini, mürted olduğunu söylüyor.
Bir başkası burada yorum hatası olduğunu ve durum:n şirk olmadığını söylüyor.

Birinci gruptakiler kafir demezse kafir oluyor, ikinci gruptakiler kafir derse (müslümana kafir dediği için) kafir oluyor.

Buna binaen birisi açıkça müslüman olmadığını yada başka bir dini benimsediğini söylerse kafirdir. Buna kafir denilmelidir.
Ama müslüman olduğu halde yoruma dayalı kafir ilan edilenlere kafir dememek insanı kafir etmemeli değil mi?
En azından bilmiyorum demek daha diğru değil mi?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.