Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Küfre Rıza Küfürdür
Küfre Rıza Küfürdür
"Falanca ayette Allah Teala dünya düzdür diyor. O halde dünya yuvarlaktır diyen ayete karşı çıkmış olur ve kafir olur." diyenler var.
Konuya değil de yönteme odaklanalım lütfen.
"Ayetten sözümona açıkça duran bir hüküm çıkarmış ve bu açık olan hükmün aksini söyleyenlerin kafir olduğunu söylemiş."
Buna göre bu hükme aykırı söz yada davranışta bulunanlara kafir demeyen kafir oluyor. Bu kabul edilemez. Aynı şekilde bunu kabul etmeyenlerin, kabul edenlere kafir demeleri de kabul edilemez.
Kabul edilse benim cemaatimde yada mezhebimde olmayanlar kafirdir demek işten bile değil.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum; Küfrün ve şirkin belli sınırları var bu sınırlar üzerinde durulmalıdır.
Bu sınırları aşanlar hakkında kafir olup olmadığını bilmiyorum demek değerlendirilir.
Ama bu belirgin sınırları aşmayan insanları tekfir etmek yerine en azından bilmiyorum denilebilmelidir.
Konu hakkında araştırma yapmadığım için kendi görüşlerimi yazdım. Yazdıklarımı soru gibi düşünürseniz de olur.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi