You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Küfre mi düştüm

Yeni Üye
Küfre mi düştüm
selamünaleyküm bugün internette gezerken islamı kötüleyen bir gönderi gördüm kadın erkek eşitliğiyle ilgili

ayetleri bir bütün olarak değil cımbızlayarak almışlar ve ben de görünce bu yüzden böyle bir ayet yoktur galiba dedim çünkü yazdıkları şeyde sanki kadının islamda hiçbir hakkı yokmuş gibi lanse etmişler ki islamda kadına çok değer veriliyor ve ben ayetin onların kastettiği gibi bir anlamı olduğunu düşünmediğim için öyle dedim

öyle bir ayet varmış daha sonra araştırdım fakat sadece son cümlesini almışlar bir bütün olarak değil ve yalnız aile hayatı ile ilgili olup bu konuda erkeklerin kadınlardan bir derece daha üstün olduğu yazıyordu ben kuranda yazana iman ediyorum fakat dilimden böyle bir şey çıkmış olduğu için ayeti inkar etmiş mi oldum lütfen cevap verin çok kötü hissediyorum kafir mi oldum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Küfre mi düştüm
1) meal ayetin tam karşılığını alamayabilir ,hatta sık yapılan hatalardan biri de translaion yapılırken her iki dildeki açıklamanın birbirine muadil olduğunun kabul edilmesidir. halbuki durum böyle değil.

(bir izahat: ben en azından en doğruya ulaşabilmek için birçok dilin hatta tamamıın öğrenilmesi gerektiğini zaman zaman şart koşan veya önerenlerdenim ,en azından çok konuşulan dillerden çince (tonal dil) hintçe , ingilizce,arapça,farsça,rusça bu dillerin iyi bilinmesi gerektiğini şiddetle önermekteyim. bunun için çok çalışmak da yetmez , zekice çalışmak,hareket gerekmekte)

2) soru kökünde istinat ettiğiniz durumda bana göre son nokta - durum çok önemli. bilmeden yapmış olduğunuz bir hatanın harabiyeti , bilerek ve isteyerek yapmış olduğunuz hatanın harabiyetinden fazla olmaz. tabi ilk durumda cahilce hareket edilmediğini varsayıyorum.

fakat son durum da çok önemlidir yani sizin neyi kabul ettiğiniz çok önemli. Allah (haşa) hata yapmaz! ama kul yapar. dolayısıyla sizin son durumda neye inandığınız da önem arzetmekte. bu benim görüşüm.

3) detay olan kadın erkek eşitliği hakkındaki sorgulara gelince. öncelikle konu hakkında Allah ne buyurdu ise bizim aksi birşeyi doğru kabul etmemiz mümkün olmamaktadır.

fakat atlanan bir başka detay varki ,bizim bilmediğimiz birçok şeyinde var olduğudur.
bu konuda ben soruları imam azam ebu hanifeye havale ediyorum. (bilmediğim şeyleri ayaklarımın altına alırsam belki başım göğe değer)

bilinmeyen konulardan kastımıza örnek: eşcisellerin var olması , ve kuran beyanatını kabul etmekle birlikte , bazı konuları detayları irdelemekte,hüküm sürmekte zorlanmaktır.

araştırmak ,geliştirmek, tefekkür etmek bana göre en önemli konulardan biridir.

selam ve dua ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-04-2019, Saat:09:48 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
RE: Küfre mi düştüm
Siz orada ima edilen şeyin Kuranda olmadığını söylemişsiniz ki bu da doğru. Her ne kadar söylediklerinin bir kısmında ayetlerden alıntı olsa da dediğiniz gibi cımbızlayarak aldıklarından aslında o mana Kuranda yok. Bunu dert ettiğinize göre imanınız var. Kalbiniz mutmain olsun diye bir de kelime-i şehadet getirin olsun bitsin inşallah.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.